Dalasektionen bildades 19:e november 1960. Det var den tredje sektionen som bildades inom Caravan Club.
Det var Yngve Hjalmarsson som var den förste ordföranden i sektionen.

 

Ordföranden

Yngve Hjalmarsson
XX Dahlberg
Gunnar Stålberg
Jan Westerberg
Bill-Arne Andersson
Nils-Olov Westlund
Börje Svärdström
Bo Sundberg

 

 

Smednäset

 

Smednäset köptes 1966. Då var det enbart en badplats och allt det andra var en potatisåker, så det krävdes mycket hårt arbete innan den kunde färdigställas och kallas campingplats.

Kullen med den gamla receptionen ingick inte i köpet. Den som bodde därville inte sälja till CC. Efter några år kom de trots allt överens, och då blev priset lika mycket för kullen som för hela övriga Smednäset!

Det var familjerna Hjalmarsson, Edwall och  Lindgrens som var de första pionjärerna på Smednäset och dessa familjer lade ner ett otroligt jobb för att kunna få till några husvagnsplatser.

 

Sollerön

 

Sollerön köptes 2001. Campingen köptes av ett konkursbo, det var då enbart byggnaderna och ett långtidsarrende av marken. Året efter köptes också marken, då av Mora kommun.

Det var Swedbank som sålde marken. De fick ett bud som inte riktigt motsvarade vad de begärt. Dalasektionen hade satt ett tak för förhandlingen. 

Till sektionens fördel skulle cykelloppt Siljan runt gå av stapeln till helgen, förhandlingen skedde en torsdag, och det fanns ingen tillgänglig camping på ön inför detta arrangenmang. Dalasektionen lovade att om Swedbank atog budet skulle campingen öppna på fredagen för att ta emot gäster från hela landet som skulle delta i tävlingen. På torsdag kväll kom besked om att budet hade antagits! 

Många människor från Mora och Orsa ställde upp med städning och fix för att få det mesta i ordning. På fredagen kl. 12:00 rullade den första gästen in! Campingavgiften sattes på plats och pengarna samlades in i en kartong...
Det blev en mycket lyckad helg!

 

Silvköparen

 

CC riksstyrelse köpte Silvköparen av Sala kommun 2009. Sollerön och Mora kommun lämnades som referenser vid köpet. Det var många som var intresserade av campingen, men CC gick segrande ur detta trots att vi inte lämnat det högsta budet. Sala kommun såg nog i detta fallet mera på kvalité än på kommersiell camping.

Dalasektionen tog sedan över campingen 2016.

 

Jugen Jon

Den 1 juni 2017 förvärvade Dalasektionen den anrika golfrestaurangen Jugen Jon på Sollerön.
Restaurangen ska arrenderas ut och inte drivas i klubbens egen regi. Den är belägen i direkt anslutning till Sollerö camping.