Resesällskap till Kroatien i påbörja resan v34-35 ?

För oss som har runda hjul...

Moderator: Tomi

irmisen
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 14 apr 2015, 08:56

Resesällskap till Kroatien i påbörja resan v34-35 ?

Inläggav irmisen » mån 20 mar 2017, 14:36

Hej!
Vi funderar på att resa till Kroatien med husbil i slutet av aug eller början av sept 2017. Skulle gärna vilja åka med någon som har åkt dit tidigare. Vi är 2 st nyblivna pensionärer (pigga) som gärna cyklar o njuter av livets goda. Tänkte att vi inte skulle åka "non stop" dit utan "stanna lite här och var"! Vi åker ifrån Stockholm. Hör av er i så fall! Gör inget om vi blir flera bilar (bara trevligt)!
CC51853 Irma o Mats Österberg
Användarvisningsbild
Larzan
Inlägg: 213
Blev medlem: tis 21 jul 2009, 19:42

Re: Resesällskap till Kroatien i påbörja resan v34-35 ?

Inläggav Larzan » tor 23 mar 2017, 15:31

Det finns en förträfflig grupp på Facebook som heter Vi som åker till Kroatien med husvagn/husbil.
Du kommer nog få stor respons där.

Bara ett tips.
http://larzan.wordpress.com/

romme
Inlägg: 1
Blev medlem: sön 26 mar 2017, 14:56

Re: Resesällskap till Kroatien i påbörja resan v34-35 ?

Inläggav romme » sön 26 mar 2017, 15:07

Hej Irma och Mats,

Vi har faktiskt 50 års erfarenhet av camping resor till Kroatien och för övrigt hela Balkan, och det är definitivt inte svårt.

De flesta campare från Skandinavien resor inte längre än till Istrien och ön Krk, vilket är synd, för det är definitivt inte den mest intressanta delen av Kroatien - eller Balkan. Dessutom är andra länder som Bosnien I Hercegovina verkligen mycket intressante, och därför brukar vi, att resa runt på Balkan innan vi håller badsemester någonstans vid kusten - ofta vid den levande antika staden, Zadar.

Vi reser också av andra vägar ner till Balkan än de flesta campare från Skandinavien. Om det måste vara snabb, använder vi att gå via Berlin (D), Hof (D), Regensburg (D), Graz (A), Maribor (SLO), Zagreb (HR) till Zadar (HR) vid kusten. Det tar 2-3 dagar från Småland. - Eller alternativt, vi reser från Zagreb (HR) till Jajce (BIH) och efteråt Sarajevo (BIH), och om vi reser över vackra Sarajevo, går vi till den kroatiska kusten via Mostar (BIH), - det kommer att bli 3-4 dagar längre.

Men ofta vi reser långsamt med korta dagsturer, och stannar 1-2 dagar på varje plats under utresan. Och detta år vi reser öster om Berlin (D) till Jelenia Gora i Schlesien (PL), sedan via Brno (CZ), Budapest (H) och Beograd (SRB), och sedan Sarajevo (BIH), Podgorica (MN) och till kusten ner vid den mycket vackra Kotor bukt. Och så åker vi långsamt upp längs kusten till Zadar (HR). Det kan låta mycket, men även om vi är ofta två till tre dagar i en stad, är det egentligen inte det. - Och så vi upplever något intressant på resan.

Vi föreslår, att ni väljer rutten via Jajce (BIH), Sarajevo (BIH) och Mostar (BIH) till kusten. Och sedan reser upp kusten via Dubrovnik (HR), Omis (HR), Split (HR), Krka National Park (HR) till Zadar (HR). Och på vägen hem vi föreslår, att ni färdas via Plitvice nationalpark (HR).

Denna resa erbjuder många unika upplevelser i världsklass, och ni hittar lätt all information på Internet. Och har ni frågor, eller behöver mer information, kan ni bara skicka e-post till oss.

Hälsningar och god rese,

Addy & Gert Romme
Danskarna i Småland
Lasse Isaksson
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 20 sep 2016, 20:22

Re: Resesällskap till Kroatien i påbörja resan v34-35 ?

Inläggav Lasse Isaksson » ons 12 apr 2017, 22:23

Hej och tack för de många restipsen.
Vi tänkte oss ner till Kroatien denna sommar, som vi även gjorde för snart 10 år sedan.
Som ni mycket riktigt skrev, besökte vi då endast istrien.
Nu blev det inte riktigt som jag och frun planerat denna sommar, då fotbollsälskande barn ville till dess mecka -Barcelona.
Så vi får vänta med split, hvar och andra ställena tills vi återigen styr vart vi vill ;).
Men ni har fyllt på vår inspiration att genomföra vår dröm framöver !
Lasse Isaksson
irmisen
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 14 apr 2015, 08:56

Re: Resesällskap till Kroatien i påbörja resan v34-35 ?

Inläggav irmisen » tor 13 apr 2017, 12:06

Hej!
Det var ju roligt att vi har fyllt på er inspiration att genomföra vår dröm framöver! Mvh Irma
hansyngve@live.se
Inlägg: 12
Blev medlem: lör 20 dec 2014, 22:35

Re: Resesällskap till Kroatien i påbörja resan v34-35 ?

Inläggav hansyngve@live.se » sön 09 jul 2017, 21:40

Hejsan "Irmisen" ! Vi har lite funderingar åt samma håll som Ni, men är inte låsta vid tid för avresa, frågan är hur länge Ni har tänkt vara på resande fot/hjul ?
Vi har rest en del i Tyskland Sverige Finland samt Norge med husbil en Dethleffs helint. Jag har även jobbat i Tyskland så språket klarar jag hyfsat, men en kontakt kanske inte vore så dumt, vi bor i Kungsör och är två "panchisar" på snart och just fyllda 70 men motionerar med stavar och cyklar m.m.
Soliga hälsningar 8-)
Hasse & Ingegerd

Återgå till "Reseforum"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster