trafik1


 Nytt om B-96 utbildningen

Östra Trafikskolan
Sedan tidigare har O-Sektionen haft ett samarbete med Östra trafikskolan när det gäller utbildning till BE- behörighet, ( tungt släp ). Vi har nu utökat samarbetet att även gälla utbildning till körkortsbehörighet, utökad B-behörighet, ( B-96 ). Syftet är att kunna köra bil med släp tyngre än 3,5 ton.
Trafikskolan har bra och beprövade upplägg/paket även när det gäller denna typ av utbildning och har en godkännandestatistik på ca 95 % på körprovet.
Teknik och Trafik inom O-sektionen har i samarbete med Östra Trafikskolan arbetat fram dessa paketutbildningar som vi nu kan erbjuda våra medlemmar i Caravan Club. Det är mycket bra erbjudanden och vi är glada för att våra medlemmar i O-sektionen nu kan få bra utbildningar för att kunna dra tyngre släp.
Innehåll i utbildningen B-96:Två personer delar på 160 minuter träning med trafiklärare. Det blir genomgång av alla delar som kommer på körprovet, såsom säkerhetskontroll på både personbil och släp, lite manöverträning/testa samt körning i varierad trafikmiljö med tips och råd. Genom detta effektiviserar vi utbildningen och kan därför erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris på utbildningen.
Vidare ingår att varje person får låna ekipage (personbil och släp) vid prov vid Trafikverket. Detta för att underlätta att vikter samt last stämmer enligt lagar och regler vid prov. Trafikläraren kommer att köra ut ekipaget t/r till Trafikverket. Trafikskolan administrerar beställning av körprov för samtliga deltagare.
När det gäller tidsplanering så kan trafikskolan komma igång med träningen ca 2 veckor efter anmälan, lite beroende på när de planerar in träningen i sitt schema. Proven brukar trafikskolan lägga ca 2 veckor efter träningen så att varje person har möjlighet att träna på egen hand innan provet.
Skolan kan även lägga till extra träning vid trafikskolan om behov finns, kostnad för detta tillkommer.

 

BE -utbildning, Tungt släp

Samarbetet med Östra trafikskolan omfattar även möjlighet till BE-utbildning.
Tycker du utbildningarna verkar intressanta och vill har mer information är det oss du skall kontakta.

Emma Carina Sven

Emma
Kontorist

                    Carina
              Trafikskolechef
Sven
Trafiklärare

 

Du når oss på telefon: 031 193564 eller e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Östra Trafikskolan har naturligtvis utöver dessa utbildningar möjligheter att hjälpa till med alla slags körkortsfrågor, ta kontakt med någon av ovanstående för mer information.

 

Caravan Club of Sweden
O-sektionen

Trafik/teknikansvarig
Hans Petersson
0722-397793
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.