falskt kravbrev nyhet


Transportstyrelsen varnar för kravbrev på betalning av trängselskatt. Bilägare i Stockholm har rapporterat att de fått kravbrev från "Scandinavia Inkasso SIA", men Transportstyrelsen ser brevet som ett rent bedrägeriförsök.

Kravbrev rena bedrägerier

Enligt Transportstyrelsen har människor i Stockholmsområdet fått kravbrev om obetald trängselskatt från "Scandinavia Inkasso SIA". Detta är falska kravbrev och Transportstyrelsen uppmanar mottagarna att inte betala de påstådda kraven.

Brevet är utskickat av "Scandinavia Inkasso SIA" men har också Transportstyrelsens logotyp uppe till vänster vilket ger ett förtroendeingivande intryck.

– Det rör sig uppenbarligen om ett bedrägeriförsök. Jag vill poängtera att vi inte skickat ut dessa brev och att man inte ska betala de påstådda kraven, säger Torbjörn Bülow, enhetschef på Fordonsinformation på Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen hanterar själva arbetet med att skicka ut påminnelser om obetald trängselskatt. Betalning av trängselskatt och eventuella tilläggsavgifter (för svenska fordon) ska betalas till Transportstyrelsens konto för trängselskatt och inte någon annanstans.

Så här ser det falska kravbrevet ut

Av allt att döma finns mottagarna av de falska kravbreven i Stockholmsområdet, men det går inte att utesluta att de skickats ut till mottagare i andra delar av landet.

Läs mer om betalning av trängselskatt