Kort historik över Smålandssektionen


 Under hösten 1965 for några Caravanare för att delta i ett årligt ålagille i Yngsjö. Under resans gång väcktes tanken på att bilda en egen sektion inom Caravan club.

 De som deltog i dessa funderingar var Per-erik Danielsson, Åke Bolin, Sven & Marianne Åslund och Rune Carlsson.

Den 11 oktober 1965 hölls det första interimsstyrelsesammanträdet. Redan den 5 december 1965 höll Smålandssektionen sitt första årsmöte i Vetlanda. Medlemsantalet var då ca: 80 personer mot de 50 som anmält sitt intresse i oktober 1965. På årsmötet valdes Gunnar Stollenwerk, Tranås till sektionens första ordförande.
Medlemsutvecklingen har varit god i sektionen, och i dag drygt 40 år senare är melemsantalet ca: 1 900.

 Sektionen har under åren varit mycket aktiv och redan 1973 arrangerades i sektionens regi den 3:je Riksträffen. Riksträffen hölls i Kalmar med ett stort antal deltagande från Sundsvall i norr till Malmö i söder.
1976 var det åter dags för en stor träff, denna gång Nordiska Rallyt på Elmia i Jönköping. Nordiska Rallyt var bara en förberedelse för ännu större uppgifter. Året var 1978 och FICC avhölls i Jönköping. En mycket lyckad träff, förutom vädret som inte ens vi kunde råda över.

 1981 arrangerades den första
Husvagnsmässan på Elmia i Jönköping och naturligtvis fanns Smålandssektionen på plats. Sektionen fick ansvaret för att administrera Husvagnscampen på Elmia. Vi räknade med ca: 400 Husvagnsbesökare första året men det kom 1 400. Ingen var beredd på detta och trafikkaoset var ett faktum.

1981 var starten för Husvagnsmässorna i Jönköping och numera räknas mässan som en av de största med ca: 2 500 besökande Husvagns- och Husbilsekepage varje år, mässan har under åren bara utvecklats mera och mera.

 Tio år efter det första Nordiska Rallyt fick sektionen 1986 åter äran att arrangera ett nytt Rally denna gång i Kalmar.

Två Riksting har Smålandssektionen också arrangerat, det första var på High Chapparal i Hillerstorp 1995. Det blev en mycket lyckad träff och rekordantal besökare. Över 900 ekepage kom till Småland denna vackra Kristi Himmelsfärdhelg. Det andra rikstinget arrangerades på Öland 2005, även detta mycket lyckat men inte lika välfyllt, kanske berodde det på att det var tidigt på våren och ganska kylslaget.
2006 var vi åter i gång med ett stort arrangemang, denna gång Nordiska Träffen som var förlagt till mässområdet på Elmia i Jönköping. Även detta arrangemang blev mycket lyckat.
 Vi har inom sektionen många aktiva medlemmar som uträttar ett fantastiskt arbete på våra campingar och med våra träffar. Detta gör att vi under åren som gått kunnat skaffa oss 4 campingplatser.
Den första var Rafshagen, som länge var vårt flaggskepp, vid Kalmar sund. En otroligt fint belägen camping med bra standard. Men när arrendet 2001 gick ut kunde vi inte längre vara kvar. Vi sökte oss lite norr ut och 2002 hitta vi dagens flaggskepp Timmernabben, precis vid vid Östersjöns vattenbryne, som vi utvecklat till en mycket attraktiv camping för våra medlemmar.
Vår andra ostkustpärla ligger vid Figeholm och heter Bredviken, campen arranderar vi och denna har som vanligt våra medlemmar gjort tll en liten pärla. Vi har också en insjöpärla som ligger vid sjön Hären strax söder om Gnosjö, som vi byggt om till den pärla som den idag är.

Det är även väl beställt för vintercamping, då vi har vår vintercamping Kettilsås utanför Vetlanda att tillgå. En mycket fin vintercamping med normalt snösäker omgivning och en mycket bra skidanläggning.

 Smålandssektionen tillhör de lyckligt lottade sektioner som alltid har många besökare på sina träffar. Vårt genomsnitt ligger på ca: 80 ekepage per sektionsträff, något vi är mycket glada över. Vår policy i sektionen är att fördela ut träffarna över hela Småland så att alla skall ha möjlighet att komma till någon träff.

En levande sektion kräver aktiva medlemmar som genom ett angagerat idellt arbete för sektionen framåt.
Vi är stolta över att kunna säga att vi är en levande sektion med engagerade och aktiva medlemmar.

Välkommen till Småland! linneaLiten