DSC03415


Manöverkörning med husbil eller bil + husvagn


För att höja körskickligheten och därigenom främja trafiksäkerheten erbjuder Caravan Club manöverkörning. CC:s manövermärke kan tilldelas den som avlagt prov i precisionskörning.

Märket utdelas i brons, silver, guld, elit samt elit 1, 2, 3 o.s.v. Endast en valör kan erövras under ett kalenderår. Märke i högre valör kan erhållas av den som tidigare förvärvat märket i lägre nivå.

Provet skall avläggas inom en körtid (inkl prickbelastning) av högst : Brons 12 minuter, silver 10 minuter, guld och högre 8 minuter. Diplomkörning utan tidtagning och med hjälp av handledare är en lätt och mjuk början för att hantera sitt ekipage.

I provet ingår momenten utkörning från förtältsgolv, slalomkörning, rakbackning, vändning i T-kors åt höger, samt parkering vid förtältsgolv. Övningsvagn tillhandahålls; endast bil med speglar behövs.

Vårens manöverkörning på pingstlördagen hos Svanströms i Strängnäs lockade denna gång 14 deltagare, en mix av erfarna rävar och de som ganska nyligen börjat samla märken av allt högre valör.

Samtidigt på intilliggande asfaltyta hos Mekonomen fanns den bana som ingår i prov för BE-körkort (personbil med tungt släp) att öva på för deltagare i den kurs D-sektionen ordnade med start i november.

Diplom eller märke tilldelades denna gång Peter Skogert, Tommy Törnkvist, Ralf Grönstedt, Torbjörn Wiik, Hans Bergström, Thomas Kannerberg, Lars Lundin, Manfred Schmidtke, Annika och Roger Kannerberg, Mia och Robert Grafström, Roland Andersson och Lennart Lindberg.

Önskemål om ”tjejdag”, där manfolk är portförbjudna, har framkommit. Man har tidigare med gott resultat provat detta, och fått många deltagare. Om intresse för detta finns, kan du väl kontakta någon av oss i Trafik- och teknikkommittén!

// Lennart Lindberg, pl 148 Löt

   021-30 01 55, 0705-18 05 90, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.