Här kommer bilder från vinprovningen som anordnades på Hassela camping. Gott och intressant och mycket bra genomfört, detta hoppas vi anordnas fler gånger.

vinprov1

vinprov2

vinprov3

vinprov4

Hasselas årliga surströmmingsfest gick iår av stapeln den 19 augusti. Vi var på hembygdsgården och åt vår goda suring. Sill och köttbullar fanns som alternativ för de "stackare" som inte åt surströmming.

Mycket trevligt! precis som vi alltid har det här i Hassela.

suring2

suring3

suring4

Hemsö fästning 1Sundsvallssektionen inbjuder till en spännande träff med besök på en militäranläggning från kalla krigets dagar!

Hemsö fästning var en av landets bäst bevarade försvarshemligheter. Djupt ned i berget på Hemsön byggdes ett topphemligt underjordiskt fort. Härifrån skulle 500 man försvara Sverige vid ett anfall. 15 meter höga kanontorn ligger nedsprängda i berget. Ovan mark syns bara själva pjäserna med pansarskydd och kamouflagenät. Byggd för 1 miljard kronor var den kärnvapenskyddad med kilometerlånga gångar. Se stridsledningsrum, kanonbatterier, kanontorn, luftvärn, sjukrum, matsalar m.m. Anläggningen är i precis i det skick den var när den upphörde att användas.

Tid: 16/9 2017, kl 15.30.

Plats: Hemsö fästning ligger på Hemsön norr om Härnösand. WGS84: Lat N 62° 41' 60'' Lon E 18° 05' 39''. Skyltat från E4 norr om Älandsbro. Färja hel- och halvtimme till Hemsön.

Program: Den som vill kan komma redan den 15/9. Det finns parkering på plan yta för upp till 10 husbilar/husvagnar. Ingen el, toa-tömning etc.
Kl 15.30 guidad visning i berget vilken tar cirka 1 tim 20 min.
Efter guidningen middag på restaurangen med en vidunderlig utsikt över Bottenviken.
Före guidningen och på kvällen trevlig samvaro runt fordonen.
17/9 hemkörning.

Meny: Flankstek (styckdetalj av nötkött som sitter i djurets ljumske) med sky skogssvampsalsa inklusive bordsvatten. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Pris: Cirka 275 kronor (beroende på antal deltagare) inklusive guidning och middag.
Betalning för guidning och middag görs under middagen.

Anmälan: görs snarast, dock senast 9:e september till mailen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
alt. genom SMS till 070-320 54 58. Ange namn och medlemsnummer, antal personer, planerad dag för ankomst samt eventuell allergi eller intolerans mot något i kosten. Antalet platser är begränsat så ”först till kvarn” gäller för anmälan och deltagande.

Sektionsstyrelsen

Äntligen kom sommaren till Hassela och vi kunde bada i Hassela sjön.

20 grader i vattnet och glada caravanare som åkte vattenskidor och ring och badade för fullt.

vattenskidor

Modig vattenskidåkare

vattenringåkning på Hasselasjön

Vattenringsåkning var populärt

badtjej

Här har vi en utav de yngre caravanarna som hoppar i sjön.

Kom ihåg att anmäla Er till surströmmingsfesten 19/8 och vinprovningen 2/9.

Läs mer om dessa under kommande aktiviteter.