Kraeftknyt 17 5373När hösten smyger sig på är det dags för kräftknytis på Granfjärdens camping. Årets knytis ägde rum lördagen den 2 september och dagen innehöll mer än bara kräftätande.

Kraeftknyt 17 5316Prickskjutning med luftgevär.

På eftermiddagen drog Maria igång en femkamp för hela familjen. Ett antal lag med blandad sammansättning av damer, herrar och barn skulle tävla mot varandra i form av stafett eller annat lagarbete.

Nu blev det en fyrkamp då det visade sig att en tidigare oprövad kamp inte skulle fungera.

Under dagen kunde man köpa korv och spela på chokladhjul.

Kraeftknyt 17 5320
Prickskjutning med luftgevär.
Kraeftknyt 17 5321
Langning av vatten. Förste lagmedlemmen fyller sin mugg med vatten från en skål på marken. Häller vattnet från sin egen mugg till nästa lagmedlems mugg osv. Siste lagmedlemmen fyller ett på marken stående. Kärlet skall så snabbt som möjligt fylles fullt.
Kraeftknyt 17 5325
Förberedelse inför momentet med ärtförflyttning. Med hjälp av ett sugrör skulle man flytta en ärta från en skål till en annan skål fem meter bort. När en lagmedlem lyckats startade nästa med sitt försök. Det var sannerligen ingen lätt uppgift.
Kraeftknyt 17 5328
Stilstudie i ärtförflyttning med sugrör. (Skålen skymd av konen)
Kraeftknyt 17 5334
Populär korvförsäljning vid femkampen.
Kraeftknyt 17 5340
Spännande ögonblick vid spel på chokladhjulet.
Kraeftknyt 17 5360
Owe Marsh underhöll med musik.

Till kvällen strömmade omkring 80-talet personer till storstugan med sina knytkorgar dignande av kräftor och dryck för att tillsammans äta och umgås under gemytliga former. Det blev bland annat sång, musik, lottdragningar och prisutdelningar.

 

Barnen hade sin egna lilla övning med skattletning.

Kraeftknyt 17 5364Storstugan på kvällen Kraeftknyt 17 5369Storstugan på kvällen.
Kraeftknyt 17 5374
Lek-och ceremonimästaren Maria Nyberg i full färd med lottdragning.
Efter en lång dag och kväll kunde man dra sig tillbaka och skänka en tacksamhetens tanke till Maria och hennes medhjälpare för en trevlig dag.