Kort historik över U-sektionen.

Enligt Torsten Carisson, tidigare ordförande i U-sektionen, som har varit hygglig och lånat ut sina pärmar och anteckningar, bildades U-sektionen år 1961 men några protokoll om detta finns inte i Torstens pärmar.

Första protokoll från Torsten C:s pärmar är från 1962-01-22, ett möte i Västerås med Bertil Hellström som ordförande.

Noteras kan att årsavgiften 1963 var 35 kr.

Under de första åren hade man olika samlingsplatser så som Gläntan, Johannisberg, Utnäset i Solmyra, Fredriksberg, Högbyn.

Antalet medlemmar enligt årsberättelsen 1964 var 97 familjer.

Träffverksamheten var enligt TC:s pärmar synnerligen livlig under sektionens tidiga år med träffar både lokalt, nationellt och internationellt.

Camp Norberg från 1985

I maj 1985 skrev CC U-sektionen avtal med Norbergs kommun om att arrendera Norbergs camping. Sektionen hade länge önskat sig en egen campingplats och på detta sätt kunde saken ordnas.

Drivande i denna fråga var Kjell Persson och dåvarande sektionsordförande Torsten Carlsson, samt den nu bortgångne Gunnar Nordmark.

Campingen hade gått med förlust i många år och beläggningen hade varit låg.

Campingen hade då 68 husvagnsplatser och 14 stugor. Senare har det tillkommit 25 husvagnsplatser.

Redan första året som Caravancamping ökade beläggningen från ca 9 000 besökare till drygt 15 000 och förlusten vändes till vinst.

År 1987 byggdes med frivilliga krafter en samlingslokal som fick namnet Kultrycket och som används än i dag. Lokalen har senare gjorts om med nya fönster och panelade innerväggar. Även detta jobb har gjorts med frivilliga krafter.

Givetvis fanns en önskan om att äga campingen och 1988 gick Norbergs kommun med på att sälja anläggningen till U-sektionen. Köpesumman var 1,2 miljoner kronor.

Senare har tillkommit ett nytt servicehus som har byggts så att en utbyggnad är möjlig att göra på ett ganska enkelt sätt.

Även receptionen är ganska nybyggd efter att den tidigare byggnaden brann ner efter en anlagd brand.

Senaste tillskottet är bastun som även den har uppförts på frivillig väg och som används flitigt av sommargästerna.

Campen har fortsatt att ha en god beläggning och de flesta åren har campen kunnat ge ett överskott som har använts för förbättringar av både byggnader och mark.

Camp Norberg som kanske är mellansveriges vackrast belägna camping har ett otroligt fint läge för den naturintresserade med Bergslagens skogar direkt utanför campen. Utöver en fantastisk naturupplevelse så ger skogarna svamp och bär i överflöd till den som önskar detta.

Även den historieintresserade har mycket att glädjas åt med Sveriges järnhistoria i närområdet.

Framtiden för campen ser ljus ut och kommer att fortsätta att välkomna gäster i många år framöver.

  Torsten V         H byn-1977
 Vatten