Tvårätters i ugnen


Text och bild: Lotta Palmgren

Lotta Palmgren, CC106741

Har ugn i husvagnen – och hon använder den. Här är ett par av hennes favoritrecept. – Jag älskar goda, men enkla maträtter som är lätta att laga i husvagnen både vinter och sommar, skriver hon. Lottas förslag till middag blir en taccopaj med en bärpaj till efterrätt. Kanske läge att använda sensommarens skörd från blåbärsskogen?

Tacopaj

För ca 4 personer
Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk tacosås (valfri styrka)
  • 1 påse riven ost (valfri)
  • Smördeg (färdig eller egen)

Gör så här:

  • Fräs köttfärsen med lite matfett i en i stekpanna tillsammans med 1 påse tacokrydda.
  • Häll detta i en pajform.
  • Fördela 1 burk tacosås ovanpå köttfärsen.
  • Fördela den rivna osten till ett jämt lager
  • Täck pajformen med smördegen.

Ställ in den i ugnen, 225 grader, i ca 20-30 min eller tills smördegen fått fin färg.
Servera med god sallad, creme fraiche och tacochips.

Bärpaj

För ca 6 personer
Ingredienser:

  • ca 500 gr färsk frukt eller bär (En burk cocktailbär funkar också)
  • 1 pkt sockerkaksmix
  • ca 200 g smör

Gör så här:

  • Bären eller frukten du väljer ska inte vara för för saftiga. Lägg på papper och tryck ur så mycket fukt som möjligt innan du fördelar dessa i ett jämnt lager i pajformen.
  • Häll på 1 förpackning sockerkaksmix, torrt, över bären/frukten.
  • Hyvla smör över pulvret så det täcker hela formen ordentligt.

Ställ in i ugnen ca 20 minuter i 175 grader eller tills pajen fått fin färg.
Servera med vaniljvisp eller grädde.

Vilken är din favoritmat när du är ute med vagnen eller husbilen?
Dela med dig till andra Caravanare. Maila ditt recept till redaktionen@caravanclub.se