Caravan Club 50 år 2008

Organisationen växte fram ur en diskussion i en husvagn på parkeringen vid Högfjällshotellet i Sälen påsken 1957. På skärtorsdagen året efter träffades 38 familjer på samma plats för att välja den första styrelsen till Caravan Club of Sweden. Nu har föreningen över 29 000 medlemsfamiljer – och växer så det knakar!

Caravan Clubs första årsmöte arrangerades Långfredagen den 4 april 1958 i Sportbaren på Högfjällshotellet. Det var vid det mötet som Caravan Club valde Elof Lindberg, Örebro, till ordförande.

Årsmötet i Sälenfjällen var en unik tilldragelse för många av de nya medlemmarna i Caravan Club. Inte nog med att de skrev historia genom att bilda organisationen. Många av dem hade aldrig tidigare använt sin husvagn under vintern.

Snabbkurs för campare

Träffen vid Högfjällshotellet inleddes med en snabbkurs i vintercamping. Två saker ingick i programmet:
Hushållspapper i fönstren, för att suga upp all kondens från den tidens enkla rutor.
Skotta snö runt stödbenen! När Påsksolen hettar upp metallen sjunker benen obevekligt ner i underlaget. Under snön förblir marken fast.

När vi vanliga dödliga fyller 50 har vi nått livets höjdpunkt. Caravan Club följer en annan utvecklingskurva. Det första årets 89 medlemsfamiljer har stadigt blivit fler. De första tio åren blev ökningen svindlande, i procent räknat. 1968 var 2 567 med i Caravan Club. Nu är medlemsantalet tiofaldigat jämfört med då. 2008 nådde föreningen för första gången över 26 500 medlemsfamiljer.

Driver 34 campingplatser

Idag är Caravan Club en bred organisation för alla som använder husvagnar och husbilar. Organisationen äger eller driver 38 campingplatser över hela landet.

Det finns en stor grupp medlemmar som har sin husvagn säsongsuppställd på någon av Caravan Clubs campingplatser. Där uppstår nästan alltid en speciell gemenskap mellan campinggrannarna och många återkommer till samma plats år efter år.

Många är med i Caravan Club för att träffa nya vänner, både i Sverige och ute i Europa. Varje år arrangeras det massor av träffar för de som åker husvagn och husbil. Programmen innehåller ofta visningar av lokala attraktioner, men ger alltid utrymme för att också möta nya vänner från andra platser.

Ju fler som är med i verksamheten desto större möjligheter att hitta just de som du kan kul med!

Historia och framtid

Intresset är naturligtvis stort för Caravan Clubs historia, samtidigt satsar föreningen på att utvecklas och att bli en ännu starkare organisation.

Den 10 – 13 juli firades det stora 50-årskalaset på Caravan Clubs egen camping i Tandådalen.

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.