Caravan Clubs kunskapsbank
blir Campingskola

Inom Caravan Club finns en enorm erfarenhet av campingliv i husvagn och husbil. Nu sammanfattar vi den kunskapsbanken i en Campingskola. Varje nummer av medlemstidningen Fritidsmagasinet Caravan innehåller ett nytt kapitel och på den här sidan finns alla publicerade avsnitt.
Välkommen till Caravan Clubs Campingskola!

VINTERFÖRVARING
Så här gör du när ditt fordon ska förvaras inomhus

I sommar har massor av nya människor upptäckt glädjen och tjusningen med campinglivet. Handlare rapporterar att omkring hälften som köper ny husvagn eller husbil är nya i den här världen.

Läs mer

VINTERCAMPING
Vintercamping i generna

Caravan Club föddes ur intresset för vintercamping. Organisationen bildades i Sälenfjällen under påsken 1958, men de flesta som var med då hade redan tidigare testat att använda sina husvagnar för fjällresor. Caravan Club har vintercamping i generna.

Läs mer

VINTERCAMPING
Vintertäcke mirakel för komforten

Numer finns det gott om vinteröppna campingplatser. Nästan överallt är de flesta platserna bokade för hela säsongen. De som står där anländer på hösten och står på samma plats fram tills snön börjar smälta.

Läs mer

Nybörjarguide för campare

I fjol exploderade intresset för att tillbringa semestern i husvagn eller husbil. Väldigt många av de nya husvagns- och husbilsägarna hade nästan ingen tidigare erfarenhet av campingliv. Det bekräftades senare på campingplatserna.

Läs mer

Så får du koll på gasolen

I husvagnar och husbilar använder de flesta gasol till matlagning, uppvärmning och drift av kylskåp. Gasol, som vanligtvis består av gaserna propan och butan, innehåller mycket energi och är ganska lätt att hantera. Den dominerar i dag energiförsörjningen till fritidsfordon.

Läs mer

Däck

Däck, fälgar och hjulupphängning är viktiga säkerhetsdetaljer, ofta utvecklade som en enhet för att du ska få ett fordon som är trafiksäkert och komfortabelt.

Läs mer

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.