Sollerön

Allmän Camping - Året runt - Dalarna

En pärla vid Siljans strand!

Sollerö Camping

Sollerö Camping besöker man kanske i första hand för den underbara miljön och den lugna, gemytliga stämningen. Förutom det erbjuds du som gäst en hel del aktiviteter.

Vad sägs om ett långgrunt bad vid egen sandstrand, direkt på campingen. En lekpark med gungor, rutschkana, linbana och en stor hoppkudde. För de yngre gästerna finns CC-unglokalen. Detta hus är ungdomarnas egna och här anordnas under högsäsong filmvisning, disco och andra roliga aktiviteter. Har inte CC-unggänget något arrangemang, så kan man alltid slinka in och spela lite TV-spel, läsa eller bara umgås. Roddbåtar, kanoter och cyklar finns för uthyrning. För den fiskeintresserade säljs fiskekort på campingen.

På Sollerö Camping bor Ni mitt i den vackra Siljansbygden. Ni har max 5 mil till de flesta av alla sevärdheter i området.

Med andra ord, en perfekt bas att göra dagsutflykter från. Den vackra utsikten och solnedgångarna får ni på köpet!

Vad sägs om ett långgrunt bad vid egen sandstrand, direkt på campingen. En lekpark med gungor, rutschkana, linbana och en stor hoppkudde. Roddbåtar, kanoter och cyklar finns för uthyrning. För den fiskeintresserade säljs fiskekort på campingen.

Sollerö Camping erbjuder totalt 200 campingplatser varav 107 är säsongsplatser.
Tomtstorlekarna varierar mellan 110 m2 till 135 m2. Alla utrustade med 16 amp och EU-kontakter. Vi erbjuder även 8 ställplatser med el, 15 varmbonade stugor med el och vatten samt ett tältplatsområde alldeles intill Siljan.

På Sollerö Camping är alltid 7:de dygnet gratis!
Gäller både camping, stuga och tält!

Visa mer
VINTERSÄSONG

Intresserad av vintersäsong på Sollerö Camping?

Sollerö Camping erbjuder säsongplatser för vintersäsongen 2023-2024.

Säsongen omfattar tiden 1 oktober 2023 till och med 30 april 2024.

Pris för Caravan Club medlemmar 6000kr, för icke medlemmar 7100 kr  för hel säsong.
Varje plats kommer att tilldelas mätare för individuell mätning av elförbrukningen.
Elförbrukningen debiteras separat med 2.65 kronor per kilowatt/h.
Alla platser har tillgång till 16 amp. De flesta platser är också utrustade med trallgolv.
Som vintersäsongare på Sollerö Camping erbjuds du:
Renoverade och nybyggda hygienhus med fräscha köksutrymmen, fritt varmvatten samt tillgång till avgiftsfri bastu på lördagar.
Modernt och nyrenoverat TV-hus med vinterbonad veranda. Huset är bl.a utrustat  med stor platt-TV med tillhörande digitalbox.
I TV-huset försöker vi ha gemensamma aktiviteter bl a. i form av vinprovningar, filmkvällar, knytkalas med dans.

Sen kan självklart huset utnyttjas för eget socialt umgänge.

Övriga aktiviteter på campingen och i närområdet är bl a:

På campingen arrangerar vi varje vinter någon dryckesprovning. Det har varit både vin-, öl- och whiskyprovningar. Vidare försöker vi också att ha någon måltidssammankomst, som taco-afton, räkfrossa eller kolbullekväll.

Det händer med andra ord alltid något under vinterhalvåret på Sollerö Camping.

Självklart glömmer vi inte heller bort de yngre. De har fri tillgång till CC-unghuset även vintertid.

För den som önskar vistas ute i vår vackra natur finns följande att tillgå:

För er som vill åka utför finns Gesundaberget med sina backar på ett avstånd av ca. 5 km.
För närvarande tyvärr stängt!

Längdspår finns på golfbanan på andra sidan vägen och Solleröparken erbjuder  2,5 km elljusspår. Det finns även längdspår  vid Gesundaberget.

För den som vill uppleva Vasaloppet i Mora  ligger det ca. 1 mil bort.

Goda fiskemöjligheter i Siljan (fiskekort säljs i receptionen på campingen).

Stora möjligheter till skridskoåkning på Siljans is. För den som vill åka långfärdsskridskoåkning finns det en upplogad bana på ca. 3 km i Saxviken i Mora.

Skoterturer över nämnda isar eller i någon av skoterlederna för den som förfogar över egen skoter.

Eller varför inte bara njuta av de fina omgivningarna, grilla på grilludden och umgås med trevliga människor.

Vi har inga begränsningar på antalet vintersäsongsgäster eftersom vi har 16 amp i alla våra stolpar och stolpar har vi många.

Så är du intresserad, kontakta vår säsongsbokningsmobil 073-58 222 31 eller helst via e- post sasongsbokning@sollerocamping.se så snart som möjligt för att vara säker på en plats.

SOMMARSÄSONG

Intresserad av SOMMARsäsong på Sollerö Camping?

Sollerö Camping erbjuder säsongplatser för sommarsäsong.
Säsongen omfattar tiden 1 maj till och med 30 september.
Pris för Caravan Club medlemmar under 2023 är 6500 kr, för icke medlemmar 7600 kr för hel säsong.
Varje plats kommer att tilldelas mätare för individuell mätning av elförbrukningen.
Elförbrukningen debiteras separat med 2.65 kronor per kilowatt/h.
Just nu är det stort intresse för sommarsäsong, vilket gjort att vi har kö. Önskar ni att ställa er i kö till sommarsäsong, maila till
sasongsbokning@sollerocamping.se och anmäl ert intresse.
Elsäkerhet

ELKOPPLINGAR

RÄTT ELKABEL! ETT SÄKERHETSKRAV!

Caravan Clubs riksstyrelse har enligt Elsäkerhetsverkets krav beslutat att endast elkabel med area 3 x 2,5 mm² och CEE-don ska användas på alla campingplatser. Detta innebär att elkabel av klenare area ej får vara ansluten till elstolpen.

Säkrare el på våra campingplatser

Det finns klara regler för hur husvagnar och husbilar ska anslutas till elnätet när de står uppställda på campingplatser. Kabeln får vara högst 25 m lång, arean på trådarna måste vara minst 2,5 mm² och kabelns skyddsledare ska vara märkt med grönt och gult.

Dessa regler gäller för alla campingplatser i Sverige, privata såväl som anslutna till SCR eller Caravan Club.

I regelverket finns också specificerat vilka anslutningskontakter som är godkända. Här krävs en stickpropp av industrityp, som ofta går under benämningen  CEE-don.

Elsäkerhetsverket har tydliga föreskrifter om skötsel av elektriska starkströmsanläggningar som bland annat innehåller beskrivningar av periodisk tillsyn som ska utföras av yrkesman och som ska protokollföras.

Inom Caravan Club är det sektionsstyrelserna som ansvarar för de elektriska anläggningarna på sektionscampingarna och riksstyrelsen för rikscampingarna. Ansvaret sträcker sig normalt fram till och med uppställningsplatsens eluttag.

Campinggästen är skyldig att se till att husvagn/husbil och elapparater är så utförda och hålls i sådant skick att de ger nödvändig säkerhet för person, husdjur och egendom. Till exempel är campinggästen ansvarig för att använda godkänd utrustning för anslutning av husvagnen eller husbilen.

OBS! Stickproppen ska tryckas i ordentligt i botten av vägguttaget så att det blir riktig kontakt i donen, annars kan stickproppen brännas fast. Med anledning av ovanstående kommer våra campingvärdar att göra kontinuerliga inspektioner under säsongen. Det betyder även att gästen är skyldig att följa anvisningarna i elsäkerhetsföreskrifterna både när det gäller anslutningskabel och elektriska apparater i förtältet.

Anslutningskabeln ska alltså vara av godkänd typ med en area på 3 × 2,5 mm². Anslutningskabeln kan läggas i rör, men ska enkelt kunna inspekteras utan att demontera kontakterna. Den ska dess­utom tas bort då säsongen är slut eller när husvagn eller husbil flyttas från platsen.

El i förtältet

Förtält klassas normalt som antingen fuktigt utrymme, vått utrymme eller anlägg­ning i det fria. Minimikrav för kapslings klass på el material för dessa utrymmen är; IPX1 (fuktigt utrymme), IPX4 (vått utrym­me) och IPX4, IPX3 samt IPX1 (beroende på placering i det fria).
Den som inte följer de bestämmelser som finns i Caravan Clubs och campingens trivselanvisningar riskerar att avvisas från platsen.

 

Campingkommittén på Sollerö camping.

Bekvämligheter
 • Handikapptoalett och dusch
 • Familjedusch
 • Dusch
 • Bastu
 • Tvättstuga med tvättmaskin och tumlare
 • Skötrum
 • Familjecamping
 • Tömning för fasta tankar
 • Kök utrustad med diskmaskin, ugn och Micro.
 • Bad
 • Samlingslokal
 • Barnlekrum
 • Lekplats
 • Grill
 • Hundar välkomna
 • Restaurang
 • Kiosk
 • Betalkort accepteras
 • Stugor
 • Gasolförsäljning
 • El 16 A
 • Trådlöst internet
 • Hjärtstartare
Aktiviteter Sommartid

Aktiviteter Sommartid

Sollerö Camping besöker man kanske i första hand för den underbara miljön och lugna, gemytliga stämningen. Förutom det erbjuds du som gäst en hel del aktiviteter.

Vad sägs om ett långgrunt bad vid egen sandstrand, direkt på campingen. En lekpark med gungor, rutschkana, linbana och en stor hoppkudde. Roddbåtar, kanoter för uthyrning. För den fiskeintresserade säljs fiskekort i receptionen på campingen som täcker Sollerö fiskevårdsområde.

Boulebana finns på campingen.
För den cykel intresserade finns mängder av utmanande cykelvägar. På campingen finns vanliga cyklar för uthyrning (ej mountainbikes).
Gesundaberget, som ligger ca 5 km bort på andra sidan Siljan är för tillfälligt stängt. För mer information, se länk nedan om Gesundaberget.
Där finns även Tomteland för dom små. För mer information, besök gärna Tomtelands hemsida enkelt genom att trycka på knappen här nedan.

Läs mer om Gesundaberget

 

 

På Sollerön och runt Gesundaberget finns även vandringsleder.
Leksands Sommarland finns ca  5 mil bort. För mer information, besök gärna Leksandresorts hemsida enkelt genom att trycka på knappen här nedan.

Läs mer om Leksandresort/sommarland

För den cykelintresserade finns mängder av utmanande cykelvägar. På campingen finns cyklar för uthyrning (Obs! Inte Mountainbikes).
Vid restaurangen Jugen Jon, granne med campingen finns en minigolfbana av enklare modell. Golfklubbor och golfbollar hämtas i campingens reception.

För barn och ungdomar finns förutom lekparken – CC-unglokalen – en egen stuga utrustad med TV, DVD, Video, TV-spel, böcker och en mängd spel. Här är det under högsäsong bio och disco några gånger i veckan.

För den som är sugen på att bara umgås i mysig miljö finns det nyrenoverade TV-huset med stor inglasad veranda och en bedårande utsikt över Siljan och Gesundaberget. Huset är utrustat med stor platt-TV. I anslutning till TV-huset finns också dansbanan, där det arrangeras dans några gånger under sommaren. TV-huset och dansbanan är samlingspunkten för de flesta gruppaktiviteterna under både sommar- och vintersäsongen. TV-huset kan även bokas kostnadsfritt för campingens gäster (ej för kommersiella bruk).

I anslutning till TV-huset finns också dansbanan, där det arrangeras dans några gånger under sommaren. TV-huset och dansbanan är samlingspunkten för de flesta gruppaktiviteterna under både sommar- och vintersäsongen.

Aktivetiter vintertid

Vintertid finns det olika långa längdspår på Sollerö Golfbana.
Gesundaberget, som ligger ca 5 km bort på andra sidan Siljan är för tillfället stängt. För mer information, se länk nedan om Gesundaberget.
Där finns även Tomteland för dom små. För mer information, besök gärna Tomtelands hemsida enkelt genom att trycka på knappen här nedan.

Läs mer om Gesundaberget

Läs mer om Tomteland

För den som vill uppleva Vasaloppet i Mora  ligger det ca. 1 mil bort.
Goda fiskemöjligheter i Siljan (fiskekort säljs på campingens reception).
Stora möjligheter till skridskoåkning på Siljans is. För den som vill åka långfärdsskridskoåkning finns det en upplogad bana på ca. 3 km i Saxviken i Mora.
Skoterturer över nämnda isar eller i någon av skoterlederna för den som förfogar över egen skoter. Eller varför inte bara njuta av de fina omgivningarna, grilla på grilludden och umgås med trevliga människor.
Sevärdheter

Sevärdheter

Sollerö Camping ligger utmärkt för dig som tänker utforska den vackra Siljansbygden.
Här följer några exempel på sevärdheter eller utflykter du inte bör missa när du besöker oss.
I Mora, 1,5 mil bort finner du bland annat Vasaloppsmuseet och Zornmuseet.
Vill man fortsätta på äventyrets och utmaningarnas väg så finns sommarrodel i Rättvik också inom 5 mil.
Orsa Grönklitt med björnparken ligger också den 5 mil bort.
Tällberg, känt för sina många hotell och genuina bebyggelse finner du mellan Leksand och Rättvik.
Sollerö Hembygdsgård är värd ett besök. Mycket kultur och en spännande historieupplevelse i form av en vandringsled är något av det
man erbjuder.
Eller varför inte packa fikakorgen och upplev den vackra utsikten från Gesundabergets topp.
Under större delen av sommaren kör man stolsliften upp till toppen.
Är tyvärr för tillfället inte igång.
Detta var bara några exempel på vad som finns att uppleva i närområdet.
Mera information kan du få från Siljan Turism.
Campingsäsong

Helår

Boende
 • 204 husvagnsplatser med el
 • 95 gästplatser med el
 • 15 campingstugor
Prislista

vINTERSÄSONG 2023-2024 (1/10-30/4)

Husvagn med el per dygn (var 7:e dygn gratis)

Medlem, inkl el       290 kr
Ej medlem, inkl el   350 kr

Ställplats 

Medlem       220 kr
Ej medlem   220 kr

Stuga dygn med dusch/toa per dygn (var 7:e dygn gratis)

Medlem       690 kr
Ej medlem   790 kr

Säsongsplats vinter 2022-2023 exkl. el

Medlem       6000 kr
Ej medlem   7100 kr

Vasaloppsveckan stuga dygn 25/2-6/3 exkl. el

Medlem       800 kr
Ej medlem   875 kr

• El enligt mätare där annat ej anges 2:95kr/kWh tillkommer.

sOMMARsäsong 2023 (1/5-30/9)

Husvagn med el per dygn (var 7:e dygn gratis)

Medlem, inkl el       290 kr
Ej medlem, inkl el   350 kr

Ställplats, endast dropp-in (max 2 dygn)

Medlem       220 kr
Ej medlem   220 kr

Stuga 4 bäddar dygn med dusch/toa per dygn (var 7:e dygn gratis)

Medlem       690 kr
Ej medlem   790 kr

Tält, var 7:e dygn gratis

Utan el         200 kr
Med el          240 kr

Siljanrunt stuga 2/6-4/6 

Medlem       1530 kr
Ej medlem   1680 kr

Säsongsplats sommar 2023 exkl. el

Medlem       6500 kr
Ej medlem   7600 kr

Försäsong 28/4-18/6 exkl. el

Medlem       2800 kr
Ej medlem   3550 kr

Försäsong + midsommar 28/4-25/6 exkl. el

Medlem       3500 kr
Ej medlem   4450 kr

Eftersäsong 18/8-24/9 exkl. el

Medlem       2000 kr
Ej medlem   2500 kr

Bokningarna till midsommar öppnar 1/2 2023

Stuga midsommar med dusch/toa (22/6-25/6)

Medlem       2320 kr
Ej medlem   2720 kr

Midsommar 3 dygn husvagn inkl. el (22/6-25/6)

Medlem       1500 kr
Ej medlem   1850 kr

 

• El enligt mätare där annat ej anges 2:95kr/kWh tillkommer.

 

Hitta hit

ADRESS

Caravan Club of Sweden
Sollerö Camping
Levsnäs
792 90 Sollerön
Telefon   0250-222 30
E-post   info@sollerocamping.se
www.sollerocamping.se
Bankgiro   551-4583

VÄGBESKRIVNING

Söderifrån Väg 70, vänster vid Leksand, följ skylt mot Sollerön. Campingen ligger intill brofästet på Sollerön.
Från Mora Följ vägen mot Sollerön, sedan mot Gesunda.

GPS-POSITIONER

Decimal Grader/Min/sek Grader/Min
60.90092 N 60º 54’ 03.60” N 60º 54.060’
14.58619 E 14º 35’ 09.60” E 14º 35.160’

Bokning
Bokning av campingplatser och stugor sommaren 2024
Välkomna med bokningar av campingplats eller stuga till vår reception
0250-222 30 eller helst via e-post: info@sollerocamping.se .
Då receptionen är stängd går det också bra att ringa jourhavande campingvärd på 070-775 22 32.
För att underlätta för oss skulle vi vilja att ni som bokar via e-post uppger:
Namn, postadress, postnummer, ort, telefonnummer (gärna mobil).
Är ni medlemmar i Caravan Club underlättar det också om ni uppger medlemsnummer.
För att underlätta inkörning av rätt ekipage på rätt tomtstorlek är vi också hjälpta av att veta storleken på ekipaget, samt om bokningen avser husvagn eller husbil.
Incheckningstiden är från 15.00 och framåt. Tid för utcheckning är senast 12.00.


Bokning säsongsplatser

Är ni intresserade av att sätta upp er i kön, kontakta vår bokning.
Priser för våra säsongsplatser finner du under menyn priser.

Vi kommer också som tidigare att erbjuda för- och eftersäsongsplatser till kommande sommar .
Är ni intresserad av en plats kontaktar ni vår bokning på telefon 073-582 22 31.

Intresseanmälningar och bokning av säsongsplats inför kommande sommaren  gör ni till
vår bokningsmobil 073-582 22 31 eller helst via e-post till: sasongsboking@sollerocamping.se.

Information om vintersäsong på Sollerö Camping finner du under menyn vintersäsong.

Kalender för kommande aktiviteter på campingen

Vinterns aktivter på campingen

4/11      Ärtsoppskväll
25/11   Handarbetscafé
2/12     Cognacprovning, Vad är skillnaden på Armagnac, Brandy och Cognac?
31/12   Nyårsknytis
6/1       Barnens Dag
27/1    Grillbuffé
27/1    Handarbetscafé
2/3      Kolbullar
30/3   Påskknytis
13/4   Räkfrossa
27/4   Vinprovning, Vad är skillnaden på Prosecco, Cava och Champagne?

Mer information hittar ni på www.sollerocamping.se

Sollerön

Sollerö Camping, Levsnäs, 792 90 Sollerön

Telefonnummer: 0250-222 30

Epost: info@sollerocamping.se

Öppettider

Högsäsong
8-20
Lågsäsong
Se anslag

Uppdaterar…
 • Inga produkter i varukorgen.