Söndremark

Klubbcamping - Året runt - Sydsvenska

Campingen har 125 elplatser för husvagn och husbil varav en del även är öppna även under vintersäsongen. Sanitetsbyggnaden har fina duschar och toaletter samt disk och tvättutrymmen. I receptionen uträttar man enkelt sina campingärenden. Där finner man också ett litet sortiment av förnödenheter, gasol och glass. Bastun nere vid sjön lockar till bad både morgnar och kvällar, annars badar man direkt från bryggorna eller från den lilla sandstranden. Hundarna har en fin inhägnad rastplats i anslutning till campingen och de har en särskild badplats intill båtbryggorna. Campingen har en minigolfbana, lekplats med studsmatta och gungor samt boulebana, volleybollnät och fotbollsplan. Den festinredda Ladan är ofta en samlingspunkt för kvällsarrangemang. Alla campingplatser och stugor är bokningsbara via webben.

Generella anvisningar

Vacker natur och spännande historia
Ivösjön är Skånes största och djupaste (55 m som mest) och kanske vackraste sjö. Den är dessutom fiskrik med ett 25-tal olika fiskarter, det största antalet i någon svensk insjö. Med fiskekort och fiskespö kan man få både abborre, gädda och gös på kroken. Under sen krittid steg havet och Ivö Klack kom att utgöra en liten ö i ett skärgårdslandskap med klippiga och delvís flikiga kuster. I havet simmade då stora sköldpaddor och svanhalsödlor vars fossil man påträffade då kalken bröts i början av 1900-talet vid Ivö Klack. Idag hittar man fortfarande rester av olika skalbärande djur, såsom ostron, armfotingar och belemniter (en utdöd form av bläckfisk).

Ivö klack är öns högsta punkt, 133 meter över havet och med en fantastisk utsikt över Ivösjöbygden.

Läs mer
Bekvämligheter och aktiviteter
 • Handikapptoalett
 • Dusch
 • Tvättmaskin
 • Torktumlare
 • Skötrum
 • Bad
 • Bastu
 • Samlingslokal
 • Lekplats
 • Bollplan
 • Minigolfbana 18 hål
 • Golfbana 20 km
 • Fiske
 • Båtuthyrning
 • Vindsurfing
 • Boule
 • Hundar välkomna
 • Grill
 • Gasolförsäljning
 • El 10 A, 16 A
 • Trådlöst internet
 • Hjärtstartare
Campingsäsong

Försäsong
9 april – 19 juni 2022
Högsäsong
20 juni – 7 augusti 2022
Eftersäsong
8 augusti – 6 november 2022
Sommarsäsong
9 april – 6 november 2022
Vintersäsong
7 november 2022–26 mars 2023

Boende
 • 125 husvagnsplatser
 • 95 säsongsplatser
 • 30 gästplatser
Prislista

Försäsong
9 april – 19 juni 3400 kr
Eftersäsong
8 augusti – 6 november 3500 kr
Sommarsäsong
9 april – 6 november 8100 kr
Vintersäsong
7 november 2022–26 mars 2023 3500 kr
Högsäsong
20 juni-7 augusti

Storhelger per familj

Kristihimmelfärds 795:-/3 dygn 2022-05-26 – 2022-05-29

Midsommar: 1050:-/3dygn 2022-06-23 – 2022-06-26

Dygn (exkl. Kristihim. & Midsommar)

Inkl el   260 kr  •  1 dygn avgiftsfritt vid 7 dygns sammanhängande bokning

Stugor

Dygn   375 kr (4 bäddar), Kristihimmelfärds: 1125:-/3 dygn, Midsommar 1400 kr 3 dygn
Dygn   525 kr (6 bäddar), Kristihimmelfärds: 1575:-/3 dygn, Midsommar 1850 kr 3 dygn

(Stugorna kan endast hyras av cc-medlem samt att man samtidigt har någon som campar på campingen med husvagn eller husbil.)

• El enligt mätare där annat ej anges 2.00kr/kWh

Adress, vägbeskrivning och GPS

Adress

Caravan Club
Sydsvenska Sektionen
Caravanvägen 50
291 68 Fjälkinge
Telefon 044-520 94

Vägbeskrivning

Till Ivö kommer man från Barum med Skånes enda ”landsvägsfärja”. Färjan går tre gånger i timmen och rymmer 21 personbilar. Överfarten tar 7 minuter och är avgiftsfri. När du kört av färjan kör du förbi den allmänna campingen (Ivö camping), som ligger precis vid färjeläget.
Kör fram till 4-vägskorsningen och sväng höger, vägvisning mot Söndremark. Vid 90 graders kurva, sväng höger in på grusväg, liten skylt Caravan Club. Fortsätt grusvägen fram och ta första vägen till vänster.

GPS-positioner

Decimal Grader/Min/sek Grader/Min
56.10270 N 56º 06’ 10.80” N 56º 06.180’
14.39250 E 14º 23’ 34.80” E 14º 23.580’

Regler för säsongsplats

REGLER FÖR SÄSONGSPLATSER PÅ CARAVAN CLUB OF SWEDEN

SYDSVENSKA SEKTIONENS CAMPINGAR

Campingen

Caravan Club of Sweden Sydsvenska sektionen innehar en campingplats, Söndremark camping på Ivö, norr om Kristianstad.

Campingen drivs enbart med ideella krafter och därför förväntas att säsongare bidrar med för honom/henne lämpliga uppgifter.

För sektionens camping har sektionsstyrelsen det övergripande ansvaret.

Campingens drift och praktiska angelägenheter sköts av en förvaltningskommitté. Förvaltningskommittén tillsätts av Sektionsstyrelsen. Vid campingen finns campingvärdar som, tillsammans med campingens campingvärdsansvarige och campingansvarig i sektionsstyrelsen, är sektionens talesmän i förhållande till medlemmar med säsongsplats samt gäster.

Säsongsplats

Vill du ha sommar/vårsäsong meddelas detta till sondremark@ccklm.se eller 044-520 94 senast den 1 oktober. Bokningsavgiften på 1000:- som faktureras ska vara betald senast 15 november. När bokningsavgiften är erlagd och det finns platser lediga kommer en faktura på resterande summa. Fakturanummer/OCR nummer ska anges vid resterande betalning och ska vara slutbetald senast 31 mars. Finns det ingen ledig plats återbetalas bokningsavgiften. Den som innehar säsongsplats har om möjligt denna kvar kommande säsong. Innehav av säsongsplats skall inte uppfattas som att man är garanterad samma plats år från år.

För att erhålla vintersäsongsplats så ska du senast den 25 september meddela oss via mail sondremark@ccklm.se. Vi kommer därefter att skicka en faktura på beloppet som ska betalas innan den 15 oktober. Den som har fast sommarsäsongsplats har förtur till ”sin” plats även på vintern. Om medlem tilldelats en 1-årsplats under sommarsäsong kan, i mån av plats, en vintersäsongsplats köpas till och vintersäsongsavgiften ska då vara betald innan 15 oktober samma år.

Lediga säsongsplatser

Förutsättningen för att vara med vid fördelningen av lediga säsongsplatser är att man har betalat in till kölistan (intresselista) för säsongsplatser. Kölistan förs för ett år i taget och finns hos kassören. Datum då betalning av intresseanmälansavgift (100 kr) inkommer till Bankgiro 5437-8153 räknas som anmälningsdag. Anmälningsavgiften erläggs vid ett tillfälle. För att vara med vid fördelningen av sommarsäsongsplats krävs att 1.000 kr är inbetalt mot faktura (se ovan) senast den 15 november. Om ingen plats finns tillgänglig betalas 1000 kr tillbaka. Om man betalat in 1000 kr till säsongsavgift står man kvar på kölistan till nästa år. Om någon som finns med på kölistan inte har betalt in 1000 kr till säsongsavgiften för campingen och årsavgiften till CC i tid, stryks man från kölistan och är inte med vid fördelningen av lediga säsongsplatser. Anmälningsavgiften på 100 kr återbetalas ej. Fördelningen enligt kölistan sker i den ordning som namnen är tecknade på listan. Om man blivit erbjuden säsongsplats men tackat nej kan man stå kvar 1 år på sin köplats. Tackar man nej även år 2 så stryks man från kölistan.

Sabbatsår

Innehavare av sommarsäsongsplats har rätt till ett (1) sabbatsår dock först efter att innehavaren haft sammanhängande sommarsäsongsplats i minst fem (5) år. Önskemål om att man önskar utnyttja sabbatsår meddelas skriftligen till campingansvarig senast den 15 november. Om tillräckliga skäl finns kan ytterligare sabbatsår medges av sektionens styrelse. Medlem kan inte under sabbatsåret göra anspråk på sommarsäsongsplats.

1 års platser

Eventuella sabbatsårsplatser blir 1-års platser och fördelas enligt kölista bland dem som inte tilldelats ledig sommarsäsongsplats. Fördelningen av 1-års platser sker i den ordning som namnen är tecknade på kölistan.

Tillfälligt lämnande av plats under säsong

Om medlem, som har säsongsplats, lämnar sin plats för kortare eller längre tid under en säsong, skall detta skriftligen meddelas till campingvärden via campingkortet. På campingkortet skall antecknas avläst elmätare och under vilken period platsen är ledig. Är inte detta gjort riskerar man att få betala gästens elförbrukning. Campingvärden har rätt att upplåta platsen till gästande medlemmar. Platsinnehavaren är garanterad sin plats när han återvänder, under förutsättning att detta inte sker tidigare eller senare än vad som meddelats campingvärden via campingkortet.

Platsbyteslista (för säsongare)

Medlem med säsongsplats (ej 1-års plats) kan anmäla sitt intresse för att erhålla viss plats, sätta upp sig på platsbyteslistan genom att maila detta till campingansvarig.

Medlem med fast säsongsplats kan inte flytta till en 1 års plats. För att så skall kunna ske måste medlemmen avstå rätten till sin fasta säsongsplats.

Den som fått byta plats, och därmed fått sitt önskemål uppfyllt, tas bort från platsbyteslistan.

Skyldigheter för medlem med säsongsplats

Inbetalning av säsongsavgiften innebär att medlemmen också accepterar de anvisningar och regler, som gäller på campingen för allas trivsel och säkerhet. Medlem är skyldig att informera sig om vilka regler som gäller. Följer man inte dessa regler och trivselanvisningar riskerar man att mista sin säsongsplats.

                BOKA SÄSONGSPLATS

Söndremark

Sydsvenska Sektionen, Caravanvägen 50, 291 68 Fjälkinge

Telefonnummer: 044-520 94

Epost: sondremark@ccklm.se

Öppettider

Receptionen

Högsäsong
Alla dagar 10-11
Lågsäsong
Lör, sön och helgdag 10-11

 

Uppdaterar…
 • Du har inga produkter i varukorgen.