Jubileum på FICC i Berlin

Nästa stora internationella FICC-rally har förutsättningar för att bli en riktig succé för alla Caravanare. Den 27 juli – 4 augusti samlas campare från hela världen i Paaren-Glien, ca sex mil väster om Berlin. Hela träffen är förlagd till MAFZ Adventure Park i Paaren. Anläggningen har fokus på aktiva barnfamiljer så här finns garanterat mycket att uppleva för alla träffdeltagare.

För arrangerande tyska DCC, Deutsche Camping Club, blir FICC 2018 en del i ett intensivt jubileumsår. DCC bildades redan 1948 och passar nu på att fira sitt 70-årsjubileum under rally-dagarna.

Enligt arrangörerna ligger träffområdet i det närmaste vid Berlins stadsgräns, men trots närheten till storstaden har det mer karaktären av landsbygdsidyll. Det finns rika möjligheter för den som vill cykla eller vandra mellan sömniga småbyar, fina sjöar eller ta en tur på den stora floden Havel.

Under träffen sker många arrangemang inne i de stora byggnader som hör till MAFZ, som står för Märkische Ausstellungs- und Freizietzentrum. Här inne ryms minst 3 000 gäster samtidigt. I anslutning till mässhallen kommer det också att finnas en liten marknad med lokala produkter, matvaror, en enklare restaurang, en större lekplats och andra attraktioner.

Det ska finnas 10A el till i princip alla platser, och de blir ungefär 100 kvadratmeter stora. Såväl färskvatten som möjligheter att tömma gråvatten och toaletter ska finnas på flera platser på träffområdet.

Med bas på rallyt finns det rika möjligheter att upptäcka alla sevärdheter i omgivningarna. Här finns flera markerade cykelleder och den som vill kan faktiskt trampa ända in till Berlin på små cykelvägar, som passerar genom skogsområden och parker.

Den som vill turista på egen hand tar sig lättast in till Berlin via skyttelbuss till staden Nauen. Därifrån går pendeltågen in till Berlin var 20e minut. Resan till Alexanderplatz tar sedan 40 minuter.

Arrangörerna ordnar dessutom flera guidade utflykter. Du kan följa med på bussresor till bland annat Berlin, Potsdam, Dresden och Leipzig. Det går också en lite annorlunda tur till Spreewald. Området är berömt för sin märkliga natur, där floden Spree grenar sig i oändligt många små flöden som skapar ett naturens eget Venedig. Utfärderna kostar 39-48 euro per person.

Under länken nedan kan du läsa den officiella broschyren från DCC. Texten är på engelska, tyska och franska.

FICC Broschyr

FICC och CCI

Rallyt arrangeras av Tyska Camping Klubben (DCC) under FICCs namn.  FICC är en samarbetsorganisation för campingorganisationer från hela världen. FICC utfärdar ett campingkort, Camping Card International (CCI)

För att kunna delta på FICCs arrangemang som detta rally så behöver ni ett CCI-kort. Kortet är kostnadsfritt för caravanmedlemmar om ansökan kommer in till kansliet innan 15 maj innevarande år.

Ansök om CCI-Kort

 

Priser och anmälan

Anmälan görs genom att fylla i anmälningsblanketten och skicka denna till kansliet samt att betala träffavgiften. Anmälan är inte genomförd förrän betalning inkommit till Caravan Club.

Anmälan och betalning går till Caravan Club.
Caravan sköter sedan föreningens anmälan till DCC. Ni betalar för träffen genom att betala in till Caravan Clubs Bankgirokonto 5033-9639 i meddelanderutan anger ni FICC 2018 + ert medlemsnummer och betalningen vill vi ha i SEK. Valutakursen är 10 SEK per 1 EURO.

Under länken nedan så finner ni anmälningsblanketten till FICC rallyt 2018. Blanketten ska fyllas i och skickas till:

Caravan Club of Sweden
Kyrkvägen 25
703 75 ÖREBRO

OBS! Anmälan är inte komplett innan betalningen är erlagd.

Anmälningsblankett

Om ni har några frågor om träffen eller anmälan kan ni kontakta:

Emil Lindholm
0725-03 83 27
emil.lindholm@caravanclub.se

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.