Vad händer i Norrbotten?

Träffar 2024.

Årets första medlemsträff hålls på Camp Frevisören, Kalix under veckoslutet 31/5 – 2/6 med vår träffgruppchef och revykung, Lars-Erik Lindvall som träffansvarig.

Anders Spets som håller i vår kassakista ansvarar för träff nummer två den 28/6 – 30/6 på Seskarö Havsbad & Camping, Haparanda.

Vår Surströmmingsträff har vice ordf. Ulf Kero och jag, Kjell Mäki fått äran och nöjet att ansvara för. Den har vi förlagt till Artic Camp i Jokkmokk den 30/8 – 1/9.

Under någon/några av dessa träffar har vi även planlagt att förevisa hur Hjärt- och lungräddning går till och hur en hjärtstartare används och fungerar. Vi har även ambitionen att erbjuda intresserade att prova på manöverkörning under Surströmmingsträffen i Jokkmokk.

Vår sektion representerar Caravan Club på STORA NOLIA i Piteå den 7-11/8 där vi delar monter med SCR – Svensk Camping.

Caravan Club of Swedens Camping Festival på Haparanda Camping den 5 – 7 juli kan även vara en lämplig startpunkt för Er som skall delta på den Nordiska Campingträffen i Finland.
Mer om Festivalen och anmälan till denna hittar Du Under Senaste Nytt på Caravan Club of Swedens hemsida.

Årets Nordiska Campingträff hålls i Kiuruvesi i Finland, ca 30 mil från Haparanda den 7 – 11 juli. Vår förhoppning är att många CC-medlemmar vill och har möjlighet att delta på denna träff. På  https://nordicrally.fi/sv/ kan Du läsa mer om träffen! Vi återkommer med mer information om anmälan till träffen och övrig praktiskt information via våra informationskanaler.

Ha det gott, lev, njut och upptäck Norrbotten! Den perfekta platsen för äventyr!

Kjell Mäki, Ordförande Norrbottensektionen

Anslagstavlan.

Årsmöte
Ersnäs Skola, söndagen
den 7 april klockan 13.

Valberedningen informerar
Följande val ska förrättas på årsmötet:
Ordförande Kjell Mäki,
Vice ordföranden Ulf Kero
Ekonomiansvarig Anders Spets
har ett år kvar, det vill säga deras mandattid pågår till och med årsmötet 2025.

För ledamöterna Anette Lund, Lars-Erik Lindvall, Rolf Rönnberg och Vivianne Karlsson utgår mandattiden 2024.
OBS! Anette Lund, sekreterare och Rolf Rönnberg, träffgruppen har avsagt sig omval.
Sista dag att lämna kandidatförslag till valberedningen är den 1 mars 2024.

Valberedningen vädjar och hoppas innerligt att Ni medlemmar som är intresserade av och beredda på att hjälpa till att leda vår och Caravan Clubs mest framgångsrika sektion vidare hör av Er till
Sune Vikström, sammankallande i valberedningen:
sunevikstrom1@gmail.com, 070–225 50 95

Företag i Norrbotten där DU som medlem får rabatter.
Klicka på loggan för att komma till företagens hemsida.
                                       

                                                                     

                                   

 

Campingar i Norrbotten där DU som medlem får rabatter.
Klicka på loggan för att komma till campingens hemsida.

                       

                    Seskarö

Våra lokala avtal

Detta är ett försök att visa geografiskt var våra avtalade företag och campingar ligger. Kartan är interaktiv klicka på länken nedan för att aktivera den.

MEDLEMSRABATTER

ÖPPNA KARTAN HÄR

Campingar i Norrbotten där DU som medlem får rabatter.
Klicka på loggan för att komma till campingens hemsida.
   Kraja Arjeplog        Storstrand Kursgård

 

         Kiruna    Haparanda    Camp Lakeside Boheden

Turistmål i Norrbotten.

Kartan visar platser i Norrbotten som är värda ett besök. Tillsammans med kartan över LOKALA AVTAL underlättar det er planering för att nyttja våra rabatter och få  uppslag på platser att besöka. Har du ett förslag på en plats så skicka den till mig för andra att ta del av. Skicka gärna med en förklaring på varför du tycker att den skulle passa in. Skicka ditt bidrag till europa@bredband.net

Aktivera kartan genom att klicka på länken nedan.

Turistmål Norrbotten

ÅKA SÖDERUT?

Då ska du passa på att planera resan så att du kan utnyttja sektionernas campingar för att spara lite pengar på campingavgiften. Här är en lista över Caravan Club of Sweden sektionscampingar. Den innehåller information om respektive camping med en karta så att du hittar dit.

Aktivera kartan genom att klicka på länken nedan

Caravan Club sektionscampingar

 

Besök Norrbotten

Som vi säger i vår slogan, ”Från Fjäll till Kust”, erbjuder Norrbotten många alternativ till ett aktivt friluftsliv. Stora variationer mellan vår, sommar, höst och vinter gör möjligheterna oändliga.

Det vanligaste är att man kommer till vårt län via E4, kustvägen, eller E45, Inlandsvägen. På E4 kommer man först till Piteå sedan Luleå, Kalix och så småningom till Haparanda. Haparanda är gränsstad med Torneå, Finland. Staden är också porten till Tornedalen som följer Torneälven norrut mot Karesuando. I Töre svänger man in på E 10, vägen som tar dig norrut via Överkalix , Gällivare, Kiruna och så småningom Norge och Narvik.

Kommer man längs E45, Inlandsvägen, kommer man via Arvidsjaur, Jokkmokk, Gällivare där den senare går ihop med E10 några mil för att sedan fortsätta mot Vittangi och Karesuando. Fortsätter man sedan vidare längs E45 genom Finland så kommer man till Norge och dess slutpunkt Alta. I Alta tar E6 vid och fortsätter genom Finland sedan Norge igen tills den kommer fram till Ryssland.

Kustlandet har stor skärgård med många natursköna campingar. Flera älvar som sträcker sig in mot fjällen och erbjuder fiske i alla tänkbara variationer. Ett fjällmassiv med flera Nationalparker och vandringsleder. Som exempel Kungsleden och Padjelanta leden. Eller om man vill vara lite äventyrlig varför inte Kebnekajsemassiven och en vandring till Sveriges högsta topp.

Därför kan vi med stolthet hävda vårt motto ”Från Fjäll till Kust”.

Följ länken och börja utforska våra möjligheter.

Välkommen till Norrbotten

BD-Nytt

Här kommer du att hitta alla gamla utgåvor av BD-Nytt

BD Nytt Arkiv

Reportage från medlemmarna.

Skicka in din story

Skicka din berättelse från sommarens äventyr så kan vi publicera den på hemsidan och kanske i FMC.

Släpp bilarna loss
Ta mig till havet och gör mig till Camping Kung
CC BD samarbetar med Nord Norge.
Jävrebodarnas Fiskecamp skördar framgång
BD och AC i samarbete
Rullande karantän

Hjälpdokument

Alla är i PDF och kan laddas ner och skrivas ut.  Har man inte den möjligheten kan man efter förfrågan få den skickad till sig i pappersform.
Ring 070-615 89 35.
glömt LÖSENORDET Utskrift medlemskort DIGITALT MEDLEMSKORT LATHUND TRÄFFANSVARIG  Checklista text till FMC

GLÖMT LÖSENORDET – Illustrerad instruktion om hur man ska återställa sitt lösenord.

UTSKRIFT MEDLEMSKORT – Kort instruktion om hur du hittar och skriver ut ditt Medlemskort.

DIGITALT MEDLEMSKORT – Kort instruktion om hur du hittar, laddar ner och installerar på sin smartphone.

LATHUND TRÄFFANSVARIG – Komihåg lista för träffansvarig som kan vara bra att ha. Du kan även titta på den om du går i fundering på att ta en träff.

CHECKLISTA TEXT TILL FMC – För dig som funderar på att skicka in en text och bilder till vår administratör för publicering i FMC. Det viktiga är inte att allt är korrekt svenska och välskrivet. Redaktören “Tvättar texten” i samråd med dig.

Fotoalbum.

Fotoalbum innehåller utvalda foton och filmer, med kommentarer, från träffar, möten och arrangemang där vår sektion deltagit både hemma och i övriga landet.

Fotoalbum  Film

Ge mig dina synpunkter. Bra eller dåliga. Skicka till europa@bredband.net

Medlemsförsäkring

När du ska se över dina försäkringar. Kolla Caravan Clubs medlemsförmåner.    CARAVAN CLUB FÖRSÄKRINGAR

Efterlysning!

Norrbottenssektionen är till ytan störst i landet. Vi sträcker oss från fjäll till kust. Jag saknar foton av god kvalité från fjällen. Skick in DIN favoritbild på DIN speciella plats så kan vi lägga in det på vår hemsida. Skriv gärna några rader som beskriver varför DU tycker platsen är så underbar.

Skicka fotot i sitt originalutförande från kameran till europa@bredband.net
Skriv gärna en förklaring om var fotot är taget samt om ni vill ha ert namn med. Det går jättebra att vara anonym.

Historik.

HISTORIK / REPORTAGE FRÅN ÅRSMÖTE / TRÄFFAR
Här hamnar reportage från våra aktiviteter.

FMC
Om du glömt tidningen FMC hemma eller bara vill läsa den digitala varianten kan du klicka här.

CARAVAN CLUB STADGAR och medlemshandbok
När man som best behöver häftet med Stadgarna eller Medlemshandboken så är de inte på samma ställe som en själv. Följ länken så hittar du alltid den senaste utgåvan. Läs stadgarna digitalt var du än befinner dig. Praktiskt va?

en titt i backspegeln

2015 fyllde vår sektion 50 år. Det gjorde vi med en träff på Bodens Camping. Till jubileet hade Ulla Linder skrivit en Jubileumsvisa och den finns nu på vår hemsida under “OM OSS” “Historik”.

Dataskyddslagen

 

Allmänna dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 2016/679), förkortat GDPR efter engelskans General Data Protection Regulation, är en europeisk förordning med syftet att stärka och harmonisera skyddet för levande, fysiska personer inom Europeiska unionen vid hantering av personuppgifter.

Läs Mer

Nedanstående anvisning och instruktion har styrelsen sammanfattat för vår verksamhet inom sektionen och hur ni medlemmar berörs. Öppna genom att klicka på länken nedan.

GDPR Instruktioner till medlemmarna

För att kunna erbjuda produkter och tjänster och i övrigt bedriva vår verksamhet behöver vi, Caravan Club of Sweden Norrbottenssektion, behandla
dina personuppgifter. Detta gör vi i enlighet med gällande lagstiftning samt med största möjliga hänsyn till din personliga integritet. Denna integritetspolicy innehåller information om hur och varför vi behandlar dina personuppgifter, hur du kan kontakta oss i personuppgiftsfrågor och hur du kan göra dina rättigheter gällande. Öppna vår integritetspolicy genom att klicka på länken nedan.

CC BD Integretetspolicy

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.