Nyhetsbrev september 2019



Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann

Final för största mässan

På söndag, den 8 september, avslutas väldens största mässa för camping och fritidsfordon, Caravan Salon, i tyska Düsseldorf. På det jättelika mässområdet, 214 000 m2, visar 600 utställare från hela världen mer än 2 100 fritidsfordon av alla slag.
Mässbesökarna kommer från hela världen. Många övernattar på mässcampingen, som har plats för 3 500 fordon. Här blir det sammanlagt kring 70 000 övernattningar under mässans tio dagar.
Mer om nyheterna från Caravan Salon i nästa nummer av Fritidsmagasinet Caravan.

Här kan du läs mer om mässan


Höjd skatt på nya husbilar

Det blir inget undantag i reglerna för bonus-malus! Det betyder att skatten för nya husbilar kan bli 25 000 – 30 000 kr per år.
Trots löften under sommaren har regeringen nu bestämt att beslutade principer för hur skatten ska beräknas också gäller husbilar. Branschen befarar kraftigt minskad försäljning av nya husbilar och Kabe har redan varslat 25 anställda om uppsägning.

Läs mer


Lättlagat på resan

Vill du ha inspiration till spännande mat på resan med husvagnen eller husbilen? Från och med nr 4 av Fritidsmagasinet Caravan medverkar matskribenten Sanna Ohlander med mattips och recept i tidningen. Sanna lever en stor del av sitt liv i husbil, på väg mellan olika uppdrag, och kommer att dela med sig av sina erfarenheter till tidningens läsare.


Ger bränsletillsatser bättre ekonomi?

Det finns massor av produkter på marknaden som ska göra rent motorer, minska slitage, sänka bränsleförbrukningen och reducera utsläppen. Vi har testat Triboron, ett preparat som fått stor uppmärksamhet de senaste månaderna. Fungerar det? Svar i nästa nummer av Fritidsmagasinet Caravan.


Vandring har lång tradition

– Redan när STF bildades 1885 var vandring det som föreningen brann för. Nu tycker vi det är hög tid att vandringen får en egen dag i kalendern. Vandring är ett roligt och enkelt sätt att komma ut och röra på sig, samtidigt som man får upptäcka eller återupptäcka platser i Sverige. Dessutom är det klimatsmart och positivt för hälsan att vistas i naturen, säger Charlotte Grönlund, vandringsexpert på STF.

Under Vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet, men man kan också välja att vandra själv. Här finns såväl enkla, korta turer som längre hajker med övernattning för den som så önskar. Det viktiga är att ge sig ut på en vandring denna dag. Vandringens dag kommer att äga rum den andra lördagen i september varje år.

– Alla ska kunna hitta den typ av vandring som passar en själv. Ingen är för ung och ingen för gammal, och man behöver inte massa dyr utrustning för att komma ut och upptäcka naturen. Ett par sköna skor räcker långt. Och att vandra behöver inte innebära att du måste ta dig långt, allt som behövs är faktiskt att du öppnar dörren och går ut, säger Charlotte.

Vandringens dag är ett led i STFs ambition att få fler människor att upptäcka Sverige. Innan sommaren lanserade STF tolv signaturleder för vandring. Ett av kraven var att lederna skulle vara enkla att nå med kollektiva färdmedel.

Mer om vandringens dag

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.