Nyhetsbrev januari 2020


Tid för drömmar

Nytt år och nya drömmar! Nyårsdagen går kanske i återhämtningens tecken, men redan någon vecka in på det nya året börjar många att planera allt kul som ska prägla det nya året. Redan i Nästa nummer av Fritidsmagasinet Caravan hittar du det mesta som sker inom Caravan Club under 2020. En av höjdpunkterna blir en campingfestival i Kristinehamn under Kristi himmelsfärdshelgen. Läs mer i nästa tidning, som kommer den 27 februari.

ANNONS

 


Glamping på låg budget

Camping handlar om friluftsliv med mobilt boende. Det kräver inte hjul, även om det blir enklare så. I nästa nummer av Fritidsmagasinet Caravan kan du läsa om lyxcamping till låg budget. Vi har testat hur det fungerar att campa med jättetält.


Vinn en campinghelg!

Du har fortfarande chans att vinna någon av tre campinghelger på Caravan Clubs rikscampingar, Tandådalen, Norrviken och Sturkö. Klicka dig vidare på länken www.caravanclub.se/fmc. Där hittar du bilder på 15 av Caravan Clubs campingplatser. Svara på vilka det är så har du chansen att vinna. Men det är bråttom, sista tävlingsdag är den 24 januari.


Vinteröppna Caravancampingar

Nyfiken på vintercamping? Caravan Club har hela 20 vinteröppna campingplatser över hela landet. Många av dem ligger dessutom i direkt anslutning till skidbackar och längdspår. Ibland behöver du inte ens ha med dig en egen husvagn eller husbil – på många håll kan du hyra små stugor eller husvagnar. Mer information om vinteröppna campingplatser hittar du på www.caravanclub.se.


Medlemsrekord vid årsskiftet

Inför 2020 valde Caravan Club att skicka ut digital faktura på medlemsavgiften till alla som kunde ta emot sådana via tjänsten Kivra övriga fick fakturan i brevlådan.
– Vi fick ett fantastiskt gensvar, konstaterar Börje Svärdström, Caravan Clubs riksordförande. Faktum är att vi aldrig haft så många medlemskap registrerade efter ett årsskifte.
E-faktura via internetbanken kom tyvärr inte igång som utlovat på grund av tekniska problem, men vi hoppas att det ska fungera senare i år. Mer information kommer så snart vi har en lösning på problemen.


Nära nollvisionens mål

Under 2019 omkom 223 personer i olyckor på de svenska vägarna. Det är betydligt färre än 2018 då 324 människor omkom. Det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

Under 2019 har antalet omkomna i vägtrafiken minskat med 101 personer jämfört med året innan. Det är personbilsolyckorna som har minskat mest, framförallt singelolyckor. Även motorcykelolyckorna har minskat påtagligt. Likaså har fordonskollisioner och fotgängarpåkörningar med dödlig utgång minskat.

– Som det nu ser ut är det möjligt att uppnå Nollvisionens etappmål för vägtrafiken som innebär högst 220 omkomna år 2020, men det kommer krävas fortsatta insatser från alla inblandade parter, såsom myndigheter, organisationer och enskilda trafikanter, säger Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör för Transportstyrelsen.

110 av de omkomna bilisterna hade färdats i personbil, övriga i buss eller lastbil. De vanligaste olyckstyperna bland omkomna bilister var singel- och mötesolyckor med 44 respektive 43 omkomna.

Under 2019 omkom 28 motorcyklister. Det är 19 färre jämfört med 2018 då 47 motorcyklister omkom.

15 cyklister omkom under 2019, jämfört med 23 omkomna 2018. 10 av de omkomna cyklisterna var 65 år eller äldre.

Under 2019 omkom 26 fotgängare efter att ha blivit påkörda av motorfordon. Av dessa var ett barn under 18 år och 10 personer var 65 år eller äldre.

(Källa Transportstyrelsen)

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.