Nyhetsbrev maj 2020


Gratis lista på servicestationer

Var kan vi tömma toan? Fullt i spillvattentanken och färskvattnet är slut! Goda råd kan vara dyra, men den tyska tidningen Reisemobil International har tagit fram en sammanställning över servicestationer för fritidsfordon som är helt gratis. Ladda ner den här så får du en lista på över 5 000 serviceanläggningar i hela Europa. Tyngdpunkten ligger förstås på Tyskland, med hela 2 600 adresser.

Ladda ner PDF

ANNONS

 


Allt om hemester i Caravan-tidningen

Det blir en hemester i år! Även om några länder försöker lätta på reserestriktionerna inför sommaren kommer det att bli så komplicerat och chansartat att turista ute i Europa den här sommaren att de flesta väljer att stanna hemma. Det tar vi fasta på i nästa nummer av Fritidsmagasinet Caravan. Där kommer du att få massor med tips om vad du kan göra och uppleva hemma i Sverige. Tidningen kommer ut den 11 juni.


Inga konserter före midsommar

På grund av coronapandemin har Gröna Lund beslutat att boka om alla konserter fram till och med den 20 juni. Alla som köper årets säsongskort kommer just nu även att få hela sommaren 2021 på köpet, inklusive alla konserter. Gröna Lund är en av Sveriges mest anrika konsertarenor men i år blir ingenting som planerat. Alla konserter fram till och med den 20 juni påverkas. Gröna Lund har ambitionen att i första hand hitta nya datum till så många konserter som möjligt redan senare i år alternativt nästa år. Idag är det klart att Saxon flyttas från 7 maj till 25 september, Norlie & KKV flyttas från 29 maj till 3 september och Stiftelsen flyttas från 12 juni till 10 september. Bryan Ferry har ställt in sin Europaturné, men kommer tillbaka till Gröna Lund den 27 maj 2021.
– Jag tror att alla har förståelse för att vi måste flytta de första konserterna med tanke på det rådande läget med corona, även om man så klart blir besviken. Många har redan köpt säsongskortet Gröna Kortet för konserternas skull. Därför har vi fattat beslut om att deras kort även kommer att gälla sommaren 2021 och alla som vill köpa Gröna Kortet nu får också hela nästa sommar på köpet. Nu håller vi tummarna för att situationen förbättras så att vi kan njuta av den resterande konsertsommaren, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds programchef och ägare. Information om varje enskild konsert och nya datum kommer att läggas ut på www.gronalund.com allteftersom arbetet med ombokningarna fortlöper. Gröna Lunds premiär var planerad till den 25 april, men är framflyttad tillsvidare.

Liseberg kanske öppnar 16 maj
På grund av läget skjuter Liseberg upp säsongspremiären. Nytt preliminärt öppningsdatum är den 16 maj.  Men med tanke på omständigheterna och att saker kan förändras från dag till dag, kan det komma att ändras.
En rad evenemang ställs in när premiären skjuts fram:
Lisebergs Trädgårdsdagar 7–10 maj och vårens föreställningar på Lisebergsteatern. Fram till midsommar blir det varken dans på Polketten eller några konserter på Liseberg.
Liseberg publicerar aktuell information på evenemang. Fler arrangemang kan komma att ställas in.
Campingen Lisebergsbyn och Liseberg Hotell Heden håller öppet som vanligt. Askim Strands camping öppnar inte som planerat utan först den 5 juni.

Furuvik bokar om konserter
På grund av det rådande läget med coronapandemin har Furuvik beslutat att boka om de tre konserter som var inplanerade till och med den 20 juni. Just nu arbetar vi för att hitta nya datum för Dolly Style och Kaliffa. Bryan Ferry har flyttat sin Europaturné till 2021 och nytt konsertdatum blir den 29 maj 2021. Furuvik satsar samtidigt på att kunna öppna som planerat den 16 maj, men på ett omsorgsfullt sätt. Man fokuserar på Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och riktlinjer och lovar att återkomma med mer information om vad omsorgsfull öppning innebär.Digital hjälp för hemmafixare

Branschorganisationen Svenskt Träs kostnadsfria byggbeskrivningar får ny funktion. Nu blir det möjligt att ändra färg, paneltyp och takmaterial i alla 28 utvändiga byggbeskrivningar på byggbeskrivningar.se. Byggprojekten blir mer verklighetstrogna och kan anpassas efter eget tycke och smak.

– Det blir möjligt att anpassa byggprojektet efter eget tycke och smak innan man går till bygghandeln för att köpa material. Då kan man passa på att handla rätt färg på en gång och få det utseende man önskar sig, säger Johan Fröbel, chef för teknik och distribution på Svenskt Trä.

Svenskt Trä har utvecklat nya funktioner som gör det möjligt att i digital miljö göra varje projekt mer levande. De utvändiga byggprojekten visas i tredimensionell vy och besökaren kan vända och vrida på objekten för en bättre upplevelse. Förståelsen för hur det färdiga byggprojektet kommer att se ut ökar i och med att besökaren även kan se delar av den inre konstruktionen i 3D-miljön.

– Många spenderar mer tid hemma och inspireras till att renovera huset, sommarstugan eller skingrar tankarna i nya byggprojekt till sommaren. På byggbeskrivningar.se finns instruktioner för allt från altan och trädäck till stugor, garage och bastu. För oss är det viktigt att göra det enkelt för fler att bygga rätt i trä och därför har vi kompletterat materialspecifikationer till alla 28 utvändiga byggbeskrivningar, säger Johan Fröbel.


Res hemifrån soffan

ticket.se som säljer resor på nätet, har tagit fram en lista med länkar till spännande digitala resmål. Nu finns chansen att drömma sig bort till andra platser, spännande resor och äventyr utomlands. En effekt av de reserestriktioner som coronapandemin medfört är att många av världens stora muséer och andra sevärdheter öppnat virtuella utställningar. Varför inte besöka British Museum i London, Louvren i Paris eller New Yorks klassiska The Met – utan att lämna soffan? Om denna typ av kulturella upplevelser inte faller dig i smaken – misströsta inte, det finns gott om mäktiga naturupplevelser att spana in! Vackra Petra i Jordanien är en favorit, och missa heller inte ”Avatar-bergen” i Kina, som blev internationellt kända i filmen med samma namn. Klicka på länken och ge dig iväg på en virtuell resa!

Läs mer

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.