Nyhetsbrev oktober 2020


Varning för bedragare

Berggrens Husbils Center AB i Lagan misstänks för en rad bedrägerier riktade mot husbils- och husvagnsägare. I dagsläget har polisen 15 anmälningar mot företaget – och räknar med att det kan bli fler.

Företaget har lurat ägare av fritidsfordon att lämna ifrån sig husbilar för försäljning, men utan att betala utlovad ersättning. Flera fordon har senare tagits i beslag i Estland.

Läs mer i Fritidsmagasinet Caravan nr 5, som kommer i din brevlåda i dagarna.

 

ANNONS

 


Medlemsavgiften som e-faktura

Caravan Club digitaliserar allt fler betalningsrutiner, bland annat hanteringen av medlemsavgifterna. Förändringen har stora fördelar på kansliet i Örebro. Personalen får mer tid till medlemskontakter när medlemsavgifterna registreras automatiskt.

För att det nya systemet ska fungera fullt ut behöver du bara registrera dig för e-fakturor på din internetbank samt lägga in Caravan Club of Sweden som mottagare. Det är den som är huvudmedlem och fakturamottagare som ska registrera sig för e-faktura.

När rutiner förändras blir det ofta en övergångsperiod då medlemmar använder både nya och gamla betalningsmetoder. Det innebär mer jobb på kansliet och ju fler som redan nu registrerar sig för E-faktura desto enklare och snabbare blir hanteringen på kansliet.

Observera att du inte är tvungen att börja med e-faktura, men det skulle spara mycket registreringsarbete hos personalen på kansliet. Registrerar du dig inte för e-faktura kommer fakturan på årsavgiften till din digitala brevlåda hos Kivra eller som pappersfaktura i din brevlåda.
Årsavgiften för 2021 skickas ut i början av november och om du registrerar dig för e-faktura under oktober kan vi dra nytta av alla fördelar med de nya betalningsrutinerna.

Internationellt campingkort
Från och med den 1 januari kan du beställa ICC-kortet på Caravan Clubs hemsida. Logga in och gå till fliken ”Förmåner. Där finns ett beställningsformulär och information om kortet.

På grund av nya riktlinjer från FICC kan Caravan Club inte skicka ut kortet innan årsskiftet.

När kommer medlemskortet?
Sedan 1 januari 2018 har Caravan Club ett digitalt medlemskort. Du laddar ner appen Camping Key Europe från Appstore eller Google play och sedan lagras medlemskortet i din smarta telefon eller läsplatta.

Efter den 1 januari uppdateras kortets giltighetstid automatiskt, om årsavgiften för 2021 är betald. Ett SMS och ett mail kommer att skickas ut med det kortnummer som gäller för 2021.

De som inte har möjlighet att ladda ner appen kan skriva ut medlemskortet via ”mina sidor” på Caravan Clubs hemsida.


Dags för vinterdäck!

Det är hög tid att byta till vinterdäck. Det är lag på att använda vinterdäck under perioden 1 december till 31 mars, dubbade vinterdäck får sitta på ditt fordon redan den 1 oktober och fram till den 15 april.
Lagen säger ”vinterdäck eller likvärdig utrustning”, det vill säga exempelvis snökedjor.
Kravet på vinterdäck gäller både lätta och tunga fordon, svensk- likväl som utlandsregistrerade.

Hur ser dina vinterdäck ut?
• Kontrollera mönsterdjupet.
• Se över däcksidorna och slitbanan.
• Se över huvudspåren.
• Är slitaget jämnt på däcken.
• Kontrollera lufttrycket.
• Rotera däckens position för jämnare slitage.
• Hur gamla är däcken – en fyrsiffrig kod visar tillverkningsvecka och tillverkningsår, till exempel 3017 (vecka 30 år 2017).

MER INFORMATION OM VINTERDÄCKSREGLERNA I EU

INFORMATION OM REGLERNA I SVERIGE


Premiär för Campingskolan

Nu startar Caravan Club Campingskolan i Fritidsmagasinet Caravan. Första avsnittet handlar om vinteruppställning. Här får du veta allt du behöver för att minska risken för problem så att du snabbt kan komma igång när snön smälter bort i vår.
Campingskolan nr 2 handlar om vintercamping och kommer med årets sista numer av Fritidsmagasinet Caravan, den 17 december.


Fyra Campingfestivaler 2021

Nu har Caravan Clubs riksstyrelse spikat datum för Campingfestivalerna 2021.
Årets första festival arrangeras i Värnamo den 9-11 april.
Den 13-16 maj är det Kristinehamns tur att stå som värd för festivalen.
Den 4-6 juni lockar Ockelbo, med närheten till vårgrönskan i Wij Trädgårdar och andra attraktioner i omgivningarna.
Festivalsäsongens final arrangeras sedan på Sturkö i Blekinge, sannolikt den 13-15 augusti.
Riksstyrelsen räknar med att festivalerna kan genomföras trots corona-restriktioner.
– Det är ganska enkelt för oss campare att leva upp till de begränsningar som gäller, säger riksordförande Börje Svärdström. Vi har ju vårt eget boende med oss.

 

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.