ANNONS

 

Nyhetsbrev april 2021


Nya avställningsregler för nya husbilar

Nu gäller nya avställningsregler för husbilar med förhöjd fordonskatt (malusbeskattning). Efter den 1 mars har personbil klass II i de flesta fall fyra i stället för 15 dygns avställningsperiod mellan av- och påställning.
Det här handlar om husbilar som under de tre första åren från det att husbilen blev skattepliktig första gången betalar malusskatt på minst 4 800 kronor per år. Konsekvensen blir att sådana husbilar bara behöver vara avställda i fyra dygn innan överskjutande skatt betalas tillbaka. Tidigare måste husbilen vara avställd 15 dygn för att slippa skatt under avställningsperioden.
Ett par exempel på hur det blir för en husbil med malusskatt på minst 4 800 kronor:

  • Husbilen ställs av 3 mars och ställs på från och med 6 mars. Den har då varit avställd i 3 dygn (3, 4, och 5 mars). Eftersom en ny påställning sker inom 4 dygn ska fordonskatt betalas från och med 3 mars, det vill säga även för den tid som husbilen varit avställd.
  • Husbilen ställs av 3 mars och ställs på från och med 7 mars. Den har varit avställd i 4 dygn (3, 4, 5 och 6 mars). Eftersom ny påställning sker efter 4 dygn, ska fordonsskatt betalas från och med 7 mars, det vill säga när husbilen blev påställd. Den som är skyldig att betala fordonsskatten ska inte betala fordonsskatt för perioden 3–6 mars.

 

Läs mer här

 


Kunskapsbank blir Campingskola

Inom Caravan Club finns en enorm erfarenhet av campingliv i husvagn och husbil. Nu sammanfattar vi den kunskapsbanken i en Campingskola. Varje nummer av medlemstidningen Fritidsmagasinet Caravan innehåller ett nytt kapitel och på www.caravanclub.se finns alla publicerade avsnitt.
Välkommen till Caravan Clubs Campingskola!

Här hittar du alla avsnitt

 

Annons

 

Din perfekta komforttemperatur

21, 22 eller 23 °C – takklimatanläggningarna Truma Aventa säkerställer på ett tillförlitligt sätt din personliga komforttemperatur i husvagnen eller husbilen. I kombination med en Truma Combi-värmare kan du njuta av vår klimatautomatik. Den håller temperaturen i fordonet konstant, oavsett hur vädret utvecklas.

LÄS MER

 


Vägen till våren

Vårkänslorna bubblar och i Fritidsmagasinet Caravan nummer 3, som kommer ut i dagarna, går den nya reportageserien Caravan-turen mot gränstrakterna mellan Halland och Skåne.
Ta en vårvända mot Västkusten. Det är lite mer gott om plats och det finns saker som bra går att göra innan sommarsäsongen drar i gång.
Läs mer i nästa tidning.


Varning för bedragare

Camping är hett! Allt fler vill köpa husvagnar och husbilar. Stor efterfrågan lockar också människor som inte har ärliga avsikter. Både köpare och säljare kan råka illa ut – speciellt vid privat försäljning. I vinter åtalades två personer på Berggrens Husbils Center i Lagan för den här typen av bedrägerier. I nästa nummer av Fritidsmagasinet Caravan finns tips för både säljare och köpare av fritidsfordon.

ANNONS

 

 


Rekordsiffror för försäljningen

Intresset för husvagnar och husbilar är rekordhögt. Försäljningsstatistiken för årets första månader visar på extrema ökningar. Men även om alla rapporter bekräftar att allt fler vill köpa campingfordon av olika slag är siffrorna antagligen helt orimliga.
Husbilsförsäljningen ökade med nära 280 procent! En stor del av dessa husbilar registrerades antagligen för att slippa undan den kraftiga skattehöjningen den 1 april. Husvagnsförsäljningen steg med nära 35 procent, men även där finns det felkällor i statistiken.

Läs mer

 


Digital stämma för Caravan Club

Den 8 maj är det dags för årsmöte för riksorganisationen Caravan Club of Sweden. Historiskt har rikstingen hållits i anslutning till stora träffar. Senaste rikstinget, som genomfördes i Vallentuna 2019, blev det sista i den traditionella formen.


Fyra unika Campingfestivaler

– Jag är övertygad om att längtan efter att träffas är djupt rotad i den mänskliga naturen, men också att vi behöver hitta nya, roliga former för det, förklarar Caravan Clubs riksordförande Börje Svärdström. Det är grundtanken med Camping-festivalerna. Det ska bli mötesplatser där medlemmar får nya möjligheter att uppleva saker som kan berika campinglivet.
Ingen Campingträff blir identisk. Alla arrangörer är utvalda för att de har sina egna, unika möjligheter, både när det gäller utbudet av aktiviteter och av festivalplatsens storlek, service och karaktär.
Nästa campingfestival blir i Kristinehamn under Kristi himmelsfärdshelgen, den 13-16 maj. Ytterligare två festivaler finns på programmet, den 4-6 juni på Gävleborgssektionens camping i Ockelbo och den 13-15 augusti på Sturkö camping utanför Karlskrona.
Caravan Club planerar Camping-festivalerna utifrån att corona-läget ska förbättras.
– Och om vaccinationerna kommer i gång på riktigt kan en Camping-festival bli ett underbart sätt att fira att livet börjar om igen, tycker Börje.
Program och anmälningsrutiner publiceras på caravanclub.se. Det kommer också information med nyhetsbreven och naturligtvis i Fritidsmagasinet Caravan.

Camping-festivalen i Kristinehamn
13 – 16 maj
Plats Kristinehamns Herrgårdscamping
Pris 900 kr per ekipage (3 nätter och max 4 personer)
Program/aktiviteter:
• Anpassas till aktuella pandemi-restriktioner.
• Trubadur båda kvällarna.
• Utflykter beroende på situationen.
• Servering på lördagen, anpassat till dagsläget.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.