ANNONS

 


BERGHOLMS

Den 14-17 oktober visar Bergholms nyheter från Knaus, Weinsberg, Tabbert, Morelo, T@B, Ci och Roller Team med en egen Elmia-mässa på temat Smaka på camping.
Bergholm ställer ut varumärkena Knaus, Weinsberg, Tabbert, Morelo, T@B, Ci, Roller Team samt Inaca tält och WIGO produkter.
I inbjudan kittlar arrangören med att Bergholms mässa verkligen ska handla om att tilltala smaklökarna. Förutom det breda utbudet av utställda fordon ska det finnas mat och dryck från Tyskland, Italien, Spanien och Sverige – så klart.
Även musikunderhållning står på programmet.

Nyheter och umgänge
– Vi tror att många vill se våra nyheter, säger Robert Magnusson, delägare i Bergholms. Ursprungligen skulle vi vara med på den traditionella mässan, men när den uteblev vill vi ändå visa alla våra nyheter för 2022 och ge folk en chans att både mötas och umgås. Därför ordnar vi en egen mässa.
Information angående biljetter till entré och campingfinns på www.bergholm.com

 

 

Wow! Fantastiskt!

Nu är vi tillsammans över 30.000 medlemsfamiljer i Caravan Club. Mobil Fritid och mervärde på fritiden är vår första gemensamma nämnare.
Vi blickar framåt och ser framför oss en bra vintersäsong, nytt år med många campingnätter.
Vi tar hand om varandra, hjälper varandra och vårdar Caravanandan ömt.

Riksstyrelsen i Caravan Club.


Bra sommar för campingplatserna

Den gångna sommaren var bra för landets campingplatser. Omsättningen ökade med 35 procent jämfört med 2020.
Sveriges hotell och restauranger ökade även de sin omsättning under samma period.
– Campingplatserna ökade sin omsättning med 35 procent under de tre sommarmånaderna jämfört med 2020. Jämfört med sommaren 2019 var årets omsättning 12 procent högre, säger Daniel Lennartsson, statistiker på SCB, och fortsätter:
– Det är extra viktigt för campingverksamheten då sommarmånaderna står för 50 procent av årsomsättningen.

Vändning i sommar
Hotell- och restaurangnäringarna drabbades hårt av pandemin förra året. Under 2020 minskade den totala omsättningen med 26 procent jämfört med 2019. Särskilt hårt drabbades hotellen, vars omsättning minskade med 45 procent.
– Men sommaren 2021 har inneburit ett uppsving för hotell och restauranger. I juli var den totala omsättningen 6 procent högre än juli 2019. Omsättning under de tre sommarmånaderna uppgick till cirka 50 miljarder kronor, vilket var 23 procent högre än 2020.

Viss inbromsning
Uppdelat per bransch ökade hotellen sin omsättning mest under sommaren 2021.
– Hotellens omsättning uppgick till 12,5 miljarder kronor, vilket är en ökning med hela 59 procent jämfört med 2020. Men till skillnad från campingverksamheten var omsättningen ändå under nivån för 2019.
I restaurangbranschen ökade omsättningen med 13 procent jämfört med sommaren 2020.
– Man kan se en viss inbromsning i augusti, och även här hamnade branschen under nivån för 2019, säger Daniel Lennartsson.
Fakta: Om statistiken
Statistiken i artikeln bygger data från momsregistret. Det är företagssektorn som beskrivits och offentliga samt ideella organisationer ingår ej.


Håll koll på däcken

Däcken har stor betydelse för hur broms-, styr- och accelerationskrafter tas om hand. Ytan där däcket ligger mot vägen motsvarar ungefär en handflata. Då är det lätt att förstå varför kvaliteten på ett däck är avgörande. Det motiverar också varför du ska använda däck anpassade till årstiden. Gummiblandningen i däcken fungerar bäst inom ett visst temperaturområde. Exempelvis blir sommardäck mycket hårdare än vinterdäck om temperaturen är låg, vinterdäck blir mjuka vid höga temperaturer.

Till campingskola


WIFI.SE – INTERNET FÖR DITT CAMPINGFORDON

Wifi.se erbjuder internet specialanpassat för din husbil eller husvagn. Paketlösningen innehåller surf utan eller tillsammans med en fordonsrouter särskilt utvecklad för just husbilar/husvagnar som kan användas i Sverige och hela Europa (EU/EES). Nu kan du slippa krångel med dålig TV-signal eller parabol. Allt kopplas via internet och smart-TV. Eftersom Wifi.se har utformat att det går genom en svensk IP-adress innebär det att du kan titta på svensk TV var du än befinner dig i Europa. Hos oss förekommer inga abonnemang eller bindningstider. Önskad surfpott beställs i förväg och kan sedan användas och disponeras fritt under 12 månader. Enkelt och bekvämt!

Du kan beställa utvalda produkter i vår egen webbshop till medlemspris.

Till produkter

 

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.