Sektion: Riks Norrviken

Då är vi igång

Klockan 10 låste Sven upp bommen och innan dess hissades flaggorna. Då Skalis jobbade hemifrån denna helg fick Snäckan slita för två med att dirigera inkörningen på bästa sätt. Det gick riktigt bra och Snäckan hade bra fart på inrullningen, endast i undantagsfall var det kö ut på Kattviksvägen.

Förmiddagen innehöll mest uppehåll men efter lunch behövdes paraplyet om man skulle vara utomhus, temperaturen pendlade mellan 7 och 10 grader och vattnet höll sig på 5 grader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

valborgsmässofirande 30 april 2021

Stängt för säsongen

Säsongen 2021 öppnar vi den 27/3.

(Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att hålla dig informerad)

Då var vi igång

Tyvärr har 2020 har börjat på ett riktigt oroligt sätt men är du pigg och kry är du hjärtligt välkommen att besöka oss.

Tillsvidare är det viktigt att både Ni och vi agerar enligt myndigheternas råd, vid minsta tveksamhet tycker vi att ni ska stanna hemma, i övrigt rekommenderar vi att kolla på på följande hemsidor innan ni besöker oss.

www.folkhälsomyndigheten.se

www.krisinformation.se

www.bastad.se

Säsongsstängt 2019

Nu ligger campingen öde och bara väntar på vintern och nästa säsong hoppas vi blir lika bra som den vi precis har lämnat.

Ska man summera säsongen så har den ju varit helt fantastisk.

Nu blir det lite stiltje här på hemsidan fram till säsongstart men följ oss på Facebook där det kommer lite inlägg med ojämna mellanrum även under den säsongsstängda perioden.

Säsongen sista arbetsdag.

Hela veckan har det pratats om att det skulle bli regn denna lördag, men icke. Strax före arbetsdagens start slutade det att regna och solen tittade fram. Hur gör Sven när han lyckas med vädret gång efter gång?

Det var mycket saker som flyttades in till sin vinterförvaring, årets sista gräsklippning utfördes, servicehusen förbereddes för vintervilan, lekplatserna monterades ner och ett antal träd som riskerade att falla ut på Kattviksvägen kapades ner.

Höstfest

Den 21 september arrangerade vi den traditionella höstfesten. 55 personer var anmälda och efter lite mingel dukades det upp till festmåltid som i år bestod av fläskfile, potatisgratäng, bea och sallad. Förutom trevlig samvaro hann vi även med ett klurigt musikquiz som var ihopsatt av Carro Broholm, stort tack till Carro för detta. Lotter såldes och dragning på månadslotteriet fixade vi också. Det var väl 3 personer som utmärkte sig lite extra genom att ta storslam i lotterierna.

Då har vi gått in i första höstmånaden

Sensommaren slutade på ett fantastiskt sätt, badtemperatur på nästan 20 grader och lufttemperatur som om det vore högsommar. Däremot var ju första delen av augusti fylld med åska och rikligt med nederbörd, ibland i form av ordentliga skyfall.
I lördags körde vi säsongens 5:e arbetsdag. Vi var ett 50-tal personer som samlades denna härliga lördag och det var riktigt mycket som uträttades. Arbetsdagen avslutades i traditionens tecken med korv och bröd.

Kräftfest, första lördagen i augusti.

Som traditionen bjuder kör vi lite skaldjursfest nu när vi gått in i sista sommarmånaden.

Det blev en supertrevlig tillställning och vädret var med oss.

Gästerna var på toppenhumör och det skrattades, sjöngs och berättades vitsar lång in på kvällen.

Tack till alla som gjorde det till en kanonkväll!!

 

 

Årets 4:e arbetsdag.

Ett fantastiskt väder mötte oss denna förmiddag, soligt ingen vidare vind och ändå inte för varmt.

Vi var ett 50-tal personer som putsade och fejade.

Som vanligt får servicehusen sig en genomgång så även lekplatserna.

Grillplatsen riggades för kvällen kräftfest.

Minigolfbanan och våra rabatter putsades upp också.

Som vanligt avslutade vi med korv och bröd.

En riktigt lyckad lördagkväll

Vi hade en fantastisk lördagkväll när ”Elvis 4 ever” kom och besökte oss.

Hela veckan har varit soligt och gott och vattentemperaturen har nått 20 grader men tyvärr har de första brännmaneterna synts till nere vid badpiren.

Showen satte igång vid 19-tiden och höll på till 23.00. Det fanns inga tomma platser i grillparken utan många fick ta med egna stolar. Vi uppskattar att det var närmare 200 personer på plats.

Stora tårtkalaset, fredagen 19/7

Denna fredag var det dags för en av säsongens höjdpunkter. I år var det 4:e gången vi körde denna uppskattade aktivitet. Det dukades fram många15 olika bakverk som hade bakats av 7 olika ”sockerbagare”. Strax före utsatt tid satt det många förväntansfulla och fikasugna som väntade på att buffén skulle dukas fram. Det var nästan prick 100 personer som smakade på de goda tårtorna och vädret var med oss så vi kunde sitta uppe i grillparken och njuta av fikat.

Säsongens 3:e arbetsdag

Vi var ett drygt 50-tal personer som putsade och fejade på campingen.

Det var de vanliga arbetsuppgifterna som utfördes, servicehusen fick sig en riktig genomgång liksom grillplatsen. Det rensades mellan alla plattor och våra rabatter som är vårt skyltfönster lukades noggrant.

Slänten utmed vägen klipptes men vi sparade lite midsommarblomster inför den kommande helgen.

Nu är campingen i ett fint skick inför midsommarhelgen.

Stort TACK till alla närvarande !!

.

 

Midsommarhelgen

I början på veckan var det riktigt hett men lagom till helgen blev det lite svalare. Vattentemperaturen har legat på 19 grader så det har setts ganska många badare nere på badpiren. På midsommarafton klarade vi oss undan med en lite kortare skur så det flesta kunde fira midsommarafton enligt sina ursprungliga planer. Årets midsommarstång som restes kan vara historiens finaste så all cred till er som var med och klädde den.

 

Det bjöds på kanonväder på Nationaldagen.

Annelie inledde firandet med att berätta lite om 6:e juni ur ett historiskt perspektiv. Efter att Sven hissat flaggan till Christers saxofonspel så sjöngs Nationalsången.

Sedan drog vi oss till minigolfbanan för officiell invigning och där dök Caravan Clubs maskotar Snäckis och Skalis upp. Sven klippte bandet och därmed var banorna öppna för spel. Hela dagen var det gratis att spela och efter spelet bjöds det på glass.

SÄSONGEN ANDRA ARBETSDAG.

Soligt men lite kyligt var det, trots det var det mycket som uträttades denna lördag. Nya korgar med planteringar placerades ut, rabatter rensades, servicehusen storstädades, elstolpar tvättades, ställplatserna städades och badstegarna monterades. Det var en del av sysslorna som utfördes av 68 deltagare. Som vanligt avslutade vi med korv och bröd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Valborg

Kl 19,00 samlades vi nere vid havet där det var korvförsäljning innan Christer och Björn ledde lite allsång med de traditionella vårsångerna. Då det var eldningsförbud i Båstad kommun så blev det ingen brasa detta året. Vädret var soligt och klart men lite kyligt. Ewa höll vårtal inför ett 50-talet personer och sedan drog vi oss upp till verandan där det bjöds på kaffe och hembakat fikabröd.

Vilken härlig påskhelg det blev.

Kan vara påsken med bästa vädret genom alla tider på vår camping. Solen strålade hela helgen och inte speciellt mycket vind heller. Några passade på att ta säsongens första dopp i det 8 gradiga vattnet.

På skärtorsdagen vispade vi äggtoddy och då fick vi besök av 3 påskkärringar. Påskafton firade vi på verandan där det serverades en härlig buffe samt lite skön musikunderhållning.

Säsongen första arbetsdag.

Det var lite kylslaget efter nattens frost men det dök ändå upp ett 50-tal personer till denna arbetsdag. Mycket saker som plockades fram från vinterförvaring och vi snyggade till i rabatter och på grillplatsen. Nya gästparkeringen iordningställdes och servicehusen storstädades. Som vanligt avslutade vi med korv och bröd.

Dagen efter samlades vi på verandan för lite information om vad som har skett under vintern samt vad vi planerar framåt.