Örstig

Klubbcamping - Året runt - Stockholm

Klubbcamping (Members only)

Vid havet utanför den historiska staden Nyköping ligger Örstigs camping.

Brukar du leta efter ”lagom stora” campingplatser när du planerar dina resor? Trivs du på naturcampingar, där träd, buskar och vägar får bestämma var vagnarna kan stå? Och vill du ha närhet till barnvänlig strand? Då är vår camping rätt för dig och din familj! Kom till fina Örstig, pärlan vid Östersjöviken!

Med långgrund sandstrand, nya och fräscha servicebyggnader och bra tillgänglighet så är Örstig en favorit bland våra gäster.

Campingen är öppet året runt!

Incheckning högsäsong tidigast kl 13,00
utcheckning senast kl 12,00
Låg och vintersäsong
utcheckning senast kl 15,00
Visa mer
Bekvämligheter och aktiviteter

Handikapptoalett
Dusch
Tvättmaskin
Torktumlare
Tömning för fasta tankar
Ugn
Mikrovågsugn
Bad
Bastu
Samlingslokal
Barnlekrum
Lekplats
Bollplan
Boule
Hundar välkomna
Grill
Vandringsled
Hundbad
Betalkort accepteras
El
Hjärtstartare

Campingsäsong

Helår

Boende
  • 96 husvagnsplatser
  • 16 gästplatser
  • 2 rum
Prislista

Dygn inkl el
Sommar medlem 380 kr
Vinter medlem 380 kr
Uthyrningsrum medlem 350kr/dygn
Fullt utrustade för 4 personer (medtag egna sängkläder)

Säsong
Sommmar, start söndag V14   11100 kr
Vinter, start söndag V40   6950 kr
Helår, söndag V14-söndag V40   17500 kr

För- och eftersäsong
I mån av plats: Sommarsäsongens första eller sista 6 veckor   6500 kr

• Vid sammanhängande vistelse 7 dygn eller längre i följd lämnas ett dygn i rabatt.
• El enligt mätare där annat ej anges.
• Fri dusch.
• Extra avgift midsommar.

Uppställningsplats vinter
3000 kr

Adress, vägbeskrivning och GPS

Adress

Caravan Club of Sweden
Örstig Camping
611 92 Nyköping
Telefon   010 -1468371
E-post   reception.orstig@cc-camping.se
Bankgiro   971-9444

Vägbeskrivning

Från Stockholm kör E4 mot Nyköping, tag av vid första avfarten Nyköping/Stormarknad. Kör förbi Gustafsbergs handelsplats och kör vidare mot hamnen. Passera Nyköpingshus och följ därifrån skyltning med campingskylt. Mot slutet följ skyltning Caravan Club Örstig Camping. Avståndet är ca 10 km från motorvägen.

GPS-positioner

Decimal Grader/Min/sek Grader/Min
58.72035 N 58º 43’ 13.26” N 58º 43.221’
17.08783 E 17º 05’ 16.20” E 17º 05.270’

Elsäkerhet

ELKOPPLINGAR

RÄTT ELKABEL! ETT SÄKERHETSKRAV!

Caravan Clubs riksstyrelse har enligt Elsäkerhetsverkets krav beslutat att endast elkabel med area 3 x 2,5 mm² och CEE-don ska användas på alla campingplatser. Detta innebär att elkabel av klenare area ej får vara ansluten till elstolpen.

Säkrare el på våra campingplatser

Det finns klara regler för hur husvagnar och husbilar ska anslutas till elnätet när de står uppställda på campingplatser. Kabeln får vara högst 25 m lång, arean på trådarna måste vara minst 2,5 mm² och kabelns skyddsledare ska vara märkt med grönt och gult.

Dessa regler gäller för alla campingplatser i Sverige, privata såväl som anslutna till SCR eller Caravan Club.

I regelverket finns också specificerat vilka anslutningskontakter som är godkända. Här krävs en stickpropp av industrityp, som ofta går under benämningen  CEE-don.

Elsäkerhetsverket har tydliga föreskrifter om skötsel av elektriska starkströmsanläggningar som bland annat innehåller beskrivningar av periodisk tillsyn som ska utföras av yrkesman och som ska protokollföras.

Inom Caravan Club är det sektionsstyrelserna som ansvarar för de elektriska anläggningarna på sektionscampingarna och riksstyrelsen för rikscampingarna. Ansvaret sträcker sig normalt fram till och med uppställningsplatsens eluttag.

Campinggästen är skyldig att se till att husvagn/husbil och elapparater är så utförda och hålls i sådant skick att de ger nödvändig säkerhet för person, husdjur och egendom. Till exempel är campinggästen ansvarig för att använda godkänd utrustning för anslutning av husvagnen eller husbilen.

OBS! Stickproppen ska tryckas i ordentligt i botten av vägguttaget så att det blir riktig kontakt i donen, annars kan stickproppen brännas fast. Med anledning av ovanstående kommer våra campingvärdar att göra kontinuerliga inspektioner under säsongen. Det betyder även att gästen är skyldig att följa anvisningarna i elsäkerhetsföreskrifterna både när det gäller anslutningskabel och elektriska apparater i förtältet.

Anslutningskabeln ska alltså vara av godkänd typ med en area på 3 × 2,5 mm². Anslutningskabeln kan läggas i rör, men ska enkelt kunna inspekteras utan att demontera kontakterna. Den ska dess­utom tas bort då säsongen är slut eller när husvagn eller husbil flyttas från platsen.

El i förtältet

Förtält klassas normalt som antingen fuktigt utrymme, vått utrymme eller anlägg­ning i det fria. Minimikrav för kapslings klass på el material för dessa utrymmen är; IPX1 (fuktigt utrymme), IPX4 (vått utrym­me) och IPX4, IPX3 samt IPX1 (beroende på placering i det fria).
Den som inte följer de bestämmelser som finns i Caravan Clubs och campingens trivselanvisningar riskerar att avvisas från platsen.

Bokningsvillkor

Bokningsvillkor Örstig

Klubbcamping (Members only)

Öppet köp 24 timmar

Örstig

Örstig Camping, 611 92 Nyköping

Telefonnummer: 010 - 1468370

Epost: reception.orstig@cc-camping.se

Öppettider

Högsäsong
Alla dagar 10-11
Lågsäsong
Lör 10-11
Vintersäsong
Lör 10-11

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.