Carvanfamiljens weekend till Kiel

På ett och ett halvt dygn går det att uppleva mycket. Caravan Club skickade i väg familjen Larsson – den nya Caravanfamiljen – med färjan till Kiel. – En helg vi lever länge på, säger Camilla.

Publicerad2023-11-20

För pappa Jens i Caravanfamiljen är Stena Lines färja från Göteborg till Kiel ingen ny erfarenhet. Som lastbilschaufför reser han ibland rutten. Men resan med familjen blev ändå en ny upplevelse för honom.
– Resan i jobbet ser annorlunda ut. Då äter jag till exempel i en speciell matsal. Jag upptäckte nya saker på den här resan, säger han.
För mamma Camilla och barnen Maja och Elvin var det dock första färjeturen.
Det var blåsigt på fredagen när familjen rullade på färjan i Göteborg.
– Jag var ganska nervös för jag blir väldigt lätt snurrig, men med tanke på hur mycket det blåste var det faktiskt inte så farligt gungigt, säger Camilla.

Fanns något för alla
Väl ombord checkade familjen in i sin hytt och gick för att äta. De hade valt att inte förboka någon restaurang, och eftersom det var fullt i à la carte-restaurangen begav de sig till bufférestaurangen.
– Det var väldigt bra mat och väldigt fräscht. Allt från kalla rätter med skaldjur och olika sallader till den varma delen med bland annat kött. Och därefter ostar och olika efterrätter. Det fanns verkligen något för oss alla, säger Camilla.
– Maten på båten var något av det bästa med resan, säger Elvin.

Resten av kvällen blev en riktigt trevlig överraskning för hela familjen. Klockan 20 var det underhållning med musik i baren.
– Det var en tjej som sjöng schlagerdängor. Eftersom både Elvin och Maja buggar till vardags började de dansa. Publiken stod upp och klappade händerna. Därefter var det musikquiz. Det var en väldigt trevlig kväll.

Efter en skön natts sömn och en stor frukostbuffé rullade Caravanfamiljen av färjan i Kiel. Tanken var att börja dagen på varuhuset Citti, några kilometer från färjeterminalen, för att därefter se sig om i staden. Men Citti visade sig vara så stort att de aldrig hann och orkade göra något mer.

Resan får 10 av 10
– Vi visste att det skulle vara stort, men vi hann ju inte ens att gå över hela. Vi började med att bara gå runt och titta. Sedan var leksaksaffären prio ett, säger Camilla och skrattar.
Det blev en hel del shoppat under dagen: leksaker, vin, öl och kläder bland annat. Lunchen åt familjen i Cittis egen restaurang, som ligger i anslutning bland annat till den stora ostavdelningen och fiskavdelningen.

– Härifrån skulle man inte komma ut hungrig eller törstig, det märktes. Det var väldigt mycket provsmakning av både mat och dryck. I restaurangen fanns allt från tysk mat som currywurst och schnitzel till pasta och hamburgare. Det var jättegod mat och väldigt stora portioner. Dessutom mycket dryck att välja bland, till exempel lokalproducerad öl.
Återresan till Göteborg blev ganska lik utresan, med mat, underhållning och lite shopping. Denna gång var havet dock helt blankt.

– Det här är en helg som vi lever länge på. Framför allt eftersom barnen hade så roligt och uppskattade resan så mycket. De ger resan 10 av 10. Och mitt synsätt på att resa med färja har ändrats helt. Tidigare har jag sagt ”aldrig i livet” men nu gör jag det gärna igen. Det var en väldigt trevlig stämning på båten, och alla i personalen var också väldigt trevliga och hjälpsamma, säger Camilla.

VILL DU BLÄDDRA I FAMILJENS REPORTAGE?
BLÄDDRA

 

| Vill du veta mer om Stenaline och CITTI besök respektive företags
webbsida, stenaline.se och www.citti.se.

Foto: Familjen Larsson, CITTI, StensLine, Shutterstock

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.