Sektion: Riksorganisationen

En tidning för alla medlemmar

Fritidsmagasinet Caravan är en tidning som vänder sig till alla medlemmar i Caravan Club. Det är Sveriges största tidning med mobil fritid som tema. Inga andra facktidningar är ens i närheten av våra upplagesiffror!

Publicerad 2020-12-18 00:00:37

Riksordförande Börje Svärdström summerar läget efter ett turbulent år.

– Samtidigt som omvärlden hukar under corona-pandemin har campinglivet blivit ett ljus i tunneln för allt fler människor. Det märks inte minst på att allt fler vill bli medlemmar i Caravan Club.

Det finns många olika skäl att gå med i föreningen. En grupp blir medlemmar för att få tillgång till säsongsplats på någon Caravan-camping, andra för att vara med på träffar och aktiviteter – eller för att vill teckna Caravan Försäkring eller värdesätter några andra av föreningens många medlemsförmåner.

Tidningen är viktig

– Vi har gjort flera läsvärdesundersökningar om vår tidning, berättar Börje. Alla bekräftar att tidningen är ett viktigt skäl till varför många stannar kvar som medlemmar. Den är verkligen uppskattad.

Fritidsmagasinet Caravan, som kommer ut sex gånger per år, kan grovt delas upp i två delar. Den allmänna delen, med reportage och nyheter, vänder sig till alla. Föreningens sektioner har en egen del i tidningen. Där ligger fokus mest på lokala aktiviteter.

I dag använder majoriteten av Caravan Clubs sektioner Fritidsmagasinet Caravan för att berätta om sin verksamhet och vad som händer på deras campingplatser.

I början av året träffades några av sektionsredaktörerna för att diskutera medlemstidningens betydelse och möjligheter. Övre raden fr v Torsten Vallenius, Carina Ekroos, Bo Sundberg, Carin Smederöd och Roger Eriksen. Sittande Anki Karlsson, Kennet Pettersson, Åke Pettersson, Stefan Strömberg och Johan Dali.

Medlemmarna skriver

Medlemstidningen är inte bara en tidning för föreningens medlemmar – den görs också av dem! Stora delar av innehållet i Fritidsmagasinet Caravan produceras av medlemmar som vill berätta om sitt stora fritidsintresse.

Sektionerna har sina egna redaktörer. De samarbetar oftast med sin sektionsstyrelse, men ibland blir det ändå ett ganska ensamt jobb. Bland annat därför satsade tidningen i början av året på en kurshelg för redaktörerna. För första gången fick de chansen att gemensamt diskutera tidningens framtid och utvecklingsmöjligheter.

– Det är klart att pandemin innebär ett hack i den planeringen, men jag är övertygad om att arbetet snart fortsätter igen, säger Börje.

Vill du vara med?

Vill du också vara med och utveckla Fritidsmagasinet Caravan? Har du något du vill berätta om? En resa, en inredningsidé, ett praktiskt tips?
– Hör av dig!

Kontaktuppgifter