Ingen sprejburk i förtältet…

Det handlar om skötsel av ditt förtält och impregneringen

Publicerad2022-06-16

Det enda du måste offra är några minuters läsning nu och ett par timmars underhåll per år.

Det lönar sig att vara snäll såväl mot stånguppsättningen som tältduken. Olika undersökningar och tester som Isabella-fabriken har genomfört under senare år har tydligt visat att med rätt underhåll kan du lägga till flera år till förtältets livslängd. De campare som långtidscampar vid havet eller i skogsområden är de som oftast drabbas av problem med förtälten.

Bevara impregneringen genom att tvätta tältet ofta

Problemen består oftast av otätheter som i många fall beror på fel eller för lite underhåll. Från havet kommer salthaltiga vindar (dimma) som leder till saltavlagringar på tältduken. Saltet binder fukten i luften. Denna process bryter sakta men säkert ner tältets impregnering. Luftföroreningar, pollen och exkrement från bladlöss och fåglar kan också, om de får lov att sätta sig på tältduken, ha en nedbrytande effekt på impregneringen. Därför är det mycket viktigt att du ser till att hålla ditt tält rent genom att tvätta det ofta.

Undvik sprejburkar i förtältet

Drivgas från aerosolburkar (sprejburkar) är lika skadlig för förtältets impregnering som den är för ozonlagret. Båda bryts ner med tiden. Tänk dig därför för en extra gång innan du köper hårsprej, deodorantsprej, myggsprej m.m. Särskilt det sistnämnda brukar många använda sig av vid entrén för att slippa mygg.

Källa: www.isabella.net

Tips för rengöring av förtältet:

• Använd helst bara en mjuk borste och rikligt med vatten.
• Aldrig kemikalier.
• Se även tälttillverkarens rekommendationer.

 

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.