Uddevalla är Sveriges husbilsvänligaste kommun

Uddevalla kommun fick ta emot priset som ”Sveriges husbilsvänligaste kommun 2023” under en ceremoni i Karlstad i mitten av maj. – Vi är otroligt glada över att få denna utmärkelse, det känns jättefint och hedersamt, säger Fredrik Stengavel, förste vice ordförande i Uddevalla kommunfullmäktige.

Publicerad2024-05-24

Husbilsklubben.se är Sveriges och Nordens största förening för husbilsåkare. 2013 lanserade klubben utmärkelsen ”Sveriges husbilsvänligaste kommun”. Syftet är att lyfta fram de kommuner som uppmärksammat denna växande grupp inom turistnäringen.

Uddevalla är den senaste i raden av kommuner som fått ta emot priset. Motiveringen lyder:

”Uddevalla kommun verkar ha förstått det här med husbilsturism. Sedan tidigare finns ett antal husbilsplatser både centralt och ute i skärgården. Utöver det håller kommunen på att färdigställa ytterligare platser vid Gustafsberg som ska vara klara våren 2024. På kommunens hemsida finns också information om vad som gäller för husbilar i kommunen. Man känner sig välkommen som husbilsåkare i Uddevalla.”

Uddevalla kommun har nominerats av medlemmar i Husbilsklubben.se och var en av fem nominerade kommuner.

 

Innan semestrarna är de nya ställplatserna för husbilar klara intill Bodele badplats vid Gustafsberg. Det blir ett riktigt kanonläge med havsutsikt för semesterfirare som vill stanna till ett par nätter i Uddevalla.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.