Reseberättelser och semestertips

Semestertips

Inför semestern kan vi ge er lite tips på olika länkar. Att planera resan är ju halva nöjet. Glöm inte att beställa det Internationella campingkortet som många campingar efterfrågar ute i Europa. Vi kan också tipsa om en checklista som är bra att ha inför utlandsresan.

Det finns ett antal bra reseplanerare på nätet, ett är Map24 och ADAC Maps. ACSI finns som sökmotor på nätet eller också som en DVD vilket finns att beställa på Caravan shopen. Med ACSI kan ni planera er resrutt och välja campingplatser på er resväg.

Åker ni söderöver och måste köra genom Österrike så finns det en hel del att tänka på. Ska ni köra på motorvägar är det ett måste med Vignette för bil och husvagn, till husbilar över 3,5 ton som gäller och en GoBox. Åker ni på landsvägar klarar ni er utan dem. Sidan Tips för dig som kör bil i Österrike ger viktig information inför er resa.

En annan bra sida som vi kan tipsa är Bila i Europa. På denna sida får ni lite mer information om varje land och mycket matnyttigt för resan.

Ni som har ett stort intresse för Frankrike och dess mat och vinkultur finns France Passion som ett alternativ. Här kan ni besöka olika vingårdar eller lantgårdar med ost eller pastejinriktning. Ni kan beställa boken och giltighetsmärket på deras hemsida, boken kommer hem i brevlådan.

Reseberättelser
Reseberättelser är alltid trevligt att läsa. Det kan oftast ge tips på nya spännande platser med mera. Vi tar tacksamt emot berättelser från medlemmar som vill delge sina resor.

Aktiviteter
Vad kan man vara med och göra som medlem?
Det finns hur många idéer som helst till aktiviteter. Med fantasi och glädje kan man aktivera många människor. Kanske ordna en hemlig resa med överraskningar på platsen.
”Fritid som förenar” och ”Frihet på fritiden” är två av Caravan Clubs motton, och en mycket viktig del är aktiviteter för hela familjen.

Det finns idag många organiserade aktiviteter inom CC som Manöverkörning, Carambatävlingar, Golftävlingar men det finns plats för så mycket mer. Det som man altid behöver är någon som kan hålla i de olika aktiviteterna och som har kunskaper om hur man utövar de olika aktiviteterna. Det kan vara både på sektions och riksnivå.

Sektionerna erbjuder ett brett utbud som förmedlas genom sektionernas samt i Fritidsmagasinet Caravan. I samband med sektions- och riksträffar erbjuds barn- och ungdomsaktiviteter som är en förutsättning för ett deltagande av samtliga familjemedlemmar.
Inom de flesta sektioner finns en fungerande CC-ungkommitté som själva tar initiativ till aktiviteter.
På många av våra egna campingplatser har barn och ungdom också ett eget krypin där de kan titta på film, spela olika spel och ordna disco.

Var inte tveksam för att gå över gränserna till andra sektioners träffar. Titta på aktivitetskalendern som finns i Fritidsmagasinet Caravan och på hemsidan. Ni hittar säkerligen en hel del trevliga träffar som passar i tid och rum.