Nyhetsbrev november 2020


Caravan Club Julkalender 2020

24 dagar före jul är det dags för Caravan Clubs egen julkalender. Du har chanser att vinna massor av fina priser.

TILL JULKALENDERN

 

ANNONS

 


Det finns ljus i corona-tunneln

Folkhälsomyndigheten har just infört skärpta restriktioner för att bromsa smittspridningen av corona-virus. Samtidigt finns det mycket som talar för en gynnsam utveckling i Caravan Clubs verksamhet. Vi ser redan nu ett ökat intresse för att boka säsongsplats på våra campingplatser nästa sommar, samtidigt rapporterar många företag att man redan sålt slut på populära modeller av de fritidsfordon som ska levereras nästa år. Vi vet att väldigt många nya människor testade campinglivet för första gången under 2020 och upptäckte att det finns fantastiskt mycket att se i vårt avlånga land.

Det kan bli riktigt ljust i corona-tunneln om kreativa arrangörer av lokala fritidssysselsättningar gör sitt bästa samtidigt som vi alla hjälper till att utveckla nya möjligheter använda husbilar och husvagnar för en rikare fritid. Tillsammans kan vi leva upp till begreppet ”en Fritid Som Förenar”. Det innebär kanske nya sätt att ta vara på den efterlängtade semestern och som bonus får vi möjligheter ge oss ut på kortare helgturer där vi till exempel kan förena motion, gemenskap och att ladda batterierna.

Tänk positivt, men tills vidare; håll i och håll ut!

Börje Svärdström
Riksordförande


Varför wobblar vagnen?

Vad är det som gör att en husvagn kan komma i så krafting egensvängning att den till och med kan tippa dragbilen? Australiens trafiksäkerhetsmyndigheter har tagit fram ett par exempel som visar vad som händer – och hur du lätt minskar risken.

Video

Guide för husvagn


Julbord för campare

Nästa nummer av Fritidsmagasinet Caravan kommer ut den 17 december. Missa inte våra julmat-tips! Vi har tagit fram ett läckert julbord anpassat till utrymmen och möjligheter i husvagnar och husbilar.
Och redan nu kan du få ett smakprov:

Mjuk pepparkaka
Från tillverkaren av Omniaugnar har vi fått receptet på en kaka som smakar gott även före jul.
10-12 bitar
Tid cirka 50 minuter

Ingredienser
4 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 msk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk kardemumma
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100g smör
1 dl mjölk
Smör och ströbröd till formen.

Så här gör du:
1. Smörj och bröa en Omniaform. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Smält smöret och blanda ner mjölken. Blanda hälften av de torra ingredienserna samt hälften av smör/mjölken med äggblandningen. Blanda sedan i resten av de torra ingredienserna samt smör- och mjölkblandningen. Rör runt ordentligt tills du har en slät smet.

3. Häll smeten i Omniaformen och grädda på låg värme ca 40 minuter. Picka med en sticka för att se att kakan är färdig. Dekorera gärna kakan med glasyr, nötter och torkad frukt.


Julklapp till familjer i karantän

Om vi ska stanna hemma i jul, hur lång tid kommer det att ta innan alla börjar klättra på väggarna? Barnen kivas, föräldrar sliter sitt hår över skärmtiden och brädspelen känns gamla och sega.

Årets bästa julklapp kan bli Ivan Bretts bok Golvet är lava! Här finns 100 roliga lekar och spel i en bok som har fått mängder av femstjärniga recensioner på brittiska Amazon och nu finns den på svenska.

Bokens lekar presenteras i olika kapitel som Partydax, En mot en, Lappsjuka, En mycket lycklig jul och Ta det bara lugnt. Och förutom välkända Golvet är lava (även ett populärt lekprogram på Netflix) finns här lekar och spel som Hänga gubbe, Mastermind, Maffia, 1 000 tomma vita kort, Identitetskris och Nej, herr Bond, jag förväntar mig att du dör.

”Allt helt odigitalt! En rik bok för de som söker annorlunda och kreativa spel/lekar.” – Jonas Herrlin, Bibliotekstjänst

”100 spel som kommer att göra coronakarantänen kreativ så rolig som det bara går …” – the SunBildtext: Första steget är att välja fordonstyp och planlösning. Därefter visas fordonets specifikation, funktioner och de tillval som är möjliga.

Bygg din husvagn eller husbil i datorn

Nu kommer husvagns- och husbilsimportören Bergholms också med en avancerad konfigurator för fritidsfordon.

Där kan du bygga och designa ditt eget fritidsfordon precis som du vill, hemma vid datorn.

– Det finns inget motsvarande på den svenska marknaden i vår bransch, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm Försäljning, generalagent i Sverige för sju husbils- och husvagnsvarumärken.

Konfiguratorer för fordon har bilbranschen haft i flera år, men det gäller inte i samma utsträckning för husbilar och husvagnar. Det finns exempel på digitala hjälpmedel och -verktyg för till exempel inredning av fritidsfordon, men tillsammans med Knaus Tabbert har Bergholms tagit ett stort steg in i framtiden. Här ingår allt från motor och växellåda till vikter, antal sängar och massor av tillbehör och valmöjligheter. Totalt handlar det om flera hundra varianter.

Utvecklingsarbetet startade långt innan världen hört talas om covid-19, men lanseringen ligger rätt i tiden med tanke på pandemin, som gjort att husbilar och husvagnar fått ett uppsving. Samtidigt säger restriktionerna att vi ska besöka så få butiker och liknande som möjligt. Här fyller konfiguratorn en viktig funktion, intresserade köpare behöver inte besöka handlare för att se alla detaljer.

– Nu kan de förverkliga sina drömmar hemma, förklarar Lars Bergholm. När det är gjort får varje förslag ett unikt nummer, som husbilsförsäljaren sedan kan plocka upp direkt i sin dator när man väl träffas i butiken.

Den nya konfiguratorn finns på hemsidorna för Weinsberg, Knaus, Tabbert och Tab.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.