Nyhetsbrev januari 2021


Corona kan påverka sommarplanerna

Just nu planerar alla delar av Caravan Club för en tillvaro utan pandemi.

– Det innebär till exempel att våra arrangemang under 2021 blir koncentrerade till det andra halvåret och vi räknar med att de flesta sektionerna väljer att ha årsmöten digitalt i år, förklarar Börje Svärdström, riksordförande i Caravan Club.

Myndigheternas prognos är att smittrisken minskar radikalt efter midsommar – under förutsättning att stor majoritet väljer att vaccinera sig mot covid-19.

– Det finns en stor osäkerhet när det gäller vårens planerade träffar, säger Börje. Den första Campingfestivalen, i Värnamo, måste kanske flyttas fram, men vi avvaktar utvecklingen och uppdaterar informationen på våra hemsidor så fort läget klarnar.

När det gäller de internationella arrangemangen FICC i Spanien och NCT i Finland är det ännu omöjligt att komma med säkra besked.

– Då handlar det mest om vilken strategi de olika länderna väljer, förklarar Börje. Jag räknar med att det kan vara så att vi har begränsningar i rörelsefriheten över gränserna även i sommar och det kan påverka framför allt NCT. I dagsläget har varken Finland eller Norge aviserat lättnader för resor till länderna, men vi står hela tiden i kontakt med de lokala arrangörerna och återkommer så fort läget klarnar.

 

 

ANNONS

 


Energitips i nästa tidning

Under några dagar har hela Sverige haft minusgrader och riktig vinter. Nu är det hög tid att fundera på hur man bäst håller värmen i husbilar och husvagnar. Om fyra veckor kommer årets första numret av Fritidsmagasinet Caravan. Nästa del av Campingskolan sätter fokus på värme. Framför allt handlar det om att snåla på den med hjälp av olika slag av isolering. Håll koll på tidningen den 25 februari.


Prylar som piggar upp

På caravanclub.se hittar du bland annat Caravan Shop, vår egen nätbutik. Om du tycker att vintern är mörk och tråkig kan det du kanske bli uppiggad av en ny T-tröja eller någon annan Caravan-pryl. Och just nu finns chansen att göra reafynd!

Kolla in Caravan Clubs webbshop!


Rekord i indragna körkort

Antalet återkallade körkort ökade kraftigt under 2020. Totalt fattade Transportstyrelsen 41 603 beslut vilket motsvarar en ökning med 13,4 procent jämfört med året innan. Antalet återkallelser är den högsta noteringen hittills under ett år.

Läs mer här


Få döda i trafiken 2020

Under 2020 omkom 190 personer i olyckor på de svenska vägarna. Det är 31 färre än 2019 då 221 människor omkom, enligt Transportstyrelsens preliminära statistik.

Läs mer härFoto: Liza Simonsson

Allt längre till besiktning i norr

De allra flesta fordonsägare i Sverige har i dag en kortare väg till närmaste besiktningsstation än innan besiktningsmarknaden omreglerades 2010. Men 9 600 bilägare i sju orter i norra Sverige som tidigare haft tillgång till mobila stationer får nu längre avstånd till närmaste station. Transportstyrelsen bedömer dock att företagen på besiktningsmarknaden kan komma att hitta lösningar även i glesbygd.

Läs mer härFoto: Tomas Lundquist

Spana efter vinterfåglar

Den 29 januari – 1 februari är det dags för den stora fågelräkningen ”Vinterfåglar Inpå Knuten”. Den genomförs i år för 16:e gången och handlar om att räkna alla fåglar som besöker landets fågelbord och andra fågelmatningar. De senaste åren har ca 20 000 svenska hushåll deltagit i räkningen och rapporterat sina resultat. Det stora antalet till trots, utgör dessa 20 000 bara en liten del av alla de svenska hushåll som matar fåglar varje vinter. Fågelmatning är en folkrörelse.

Vill du hjälpa till med inventeringen?

Läs mer här

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.