ANNONS

 

Nyhetsbrev maj 2021


Ny riksordförande

Lördagen den 8 maj valdes Roger Hansson till ny ordförande i Caravan Club of Sweden. Stämman blev historisk: Det var första gången en riksstämma genomfördes digitalt, samtidigt blev det den sista riksstämman i det gamla formatet.
Riksstämma och representantskapsmöten ersätts i fortsättningen av årsstämmor varje år.

Läs mer

 

ANNONS

 

Sommaren kan komma

Takklimatanläggningarna Aventa från Truma finns i tre modeller för olika behov och förutsättningar. Ta reda på vilken som passar bäst för dig.

LÄS MER

 


Nu ökar bilförsäljningen

Antalet nyregistrerade fordon har minskat påtagligt under coronapandemin. Nya prognoser från Trafikanalys visar att en återhämtning för antalet nyregistrerade fordon väntas under de kommande åren.

Läs mer

 


Historiskt få omkom i trafiken

Under 2020 dödades 204 personer i vägtrafikolyckor, mot 221 året innan. Antalet omkomna i vägtrafiken 2020 var därmed det lägsta som någonsin uppmätts i den officiella statistiken enligt Trafikanalys statistik om vägtrafikskador.

Läs mer

 

ANNONSER
 


Italien öppnar för friska turister

Nu har Italien lättat på restriktionerna för turister.
Karantänkravet är borttaget för resenärer från en rad länder, däribland Sverige.
För att semestra i Italien krävs just nu, i väntan på EU:s gröna pass, ett negativt covid-test som inte är äldre än 48 timmar.
Lättnaderna gäller hela landet utom Aostadalen, som gränsar mot Schweiz.
Förutom ett covid-test krävs en hälsodeklaration som kan laddas ner på https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2021/04/modulo_rientro_sintetico_25_aprile_2021_eng.pdf och att du inte passerat länder och regioner som inte är godkända på väg till Italien.
Väl i Italien finns dock en rad restriktioner för att minska risken för nya utbrott av covid-19. Kontrollera läget noga innan du reser från Sverige.


Dags för Nationalparkernas dag

Måndag den 24 maj är det Nationalparkernas dag. Intresset för Sveriges nationalparker har ökat kraftigt under pandemin och i fjol registrerades 3,1 miljoner besök, en ökning med över 300 000 från året innan. Intresset för att vistas i skog och mark hemma i Sverige förväntas vara fortsatt högt även i år.
Sverige har idag 30 nationalparker som fördelar sig från nordligaste norr till vår sydligaste udde. Att bilda nationalparker är ett sätt att bevara vårt gemensamma natur- och kulturarv och att skydda områden som annars hotar att förstöras eller försvinna helt.

Läs mer

 

ANNONSER
 

INFORMATION FRÅN VÅR PARTNER

Wifi.se – Internet för ditt campingfordon

Wifi.se erbjuder internet specialanpassat för din husbil eller husvagn. Paketlösningen innehåller surf utan eller tillsammans med en fordonsrouter särskilt utvecklad för just husbilar/husvagnar som kan användas i Sverige och hela Europa (EU/EES). Nu kan du slippa krångel med dålig TV-signal eller parabol. Allt kopplas via internet och smart-TV. Eftersom Wifi.se har utformat att det går genom en svensk IP-adress innebär det att du kan titta på svensk TV var du än befinner dig i Europa. Hos oss förekommer inga abonnemang eller bindningstider. Önskad surfpott beställs i förväg och kan sedan användas och disponeras fritt under 12 månader. Enkelt och bekvämt!

Läs mer om företaget

 

INFORMATION FRÅN VÅR PARTNER

Bergholm guldpartner

Ett av Sveriges största företag inom husvagnar och husbilar, Bergholm Försäljning AB, har nu anslutit sig som partner till Caravan Club. Bergholm importerar husbilar och -vagnar från Knaus och Weinsberg, husbilar från Ci, Morelo och Roller Team samt husvagnar från Tabbert och T@b.
Bergholm, som firar 30 år nästa år, har återförsäljare över hela landet, från Luleå i norr till Tomelilla i söder.

Läs mer om företaget

 


Paddla med CC Youth

Nu är det dags att anmäla sig till ungdomspaddlingen i Arvika. Du får chansen att prova både kanot, kajak och SUP. Anmälan är öppen på www.ccy.nu.

Missa inte heller käpphästtävlingen i slutet av juli. För första gången i Caravan Club arrangerar Skaraborgssektionen en käpphästtävling på Örlenbadets familjecamping.

Under sommaren kommer vi att arrangera magnetfiske på flera av Caravan Clubs campingar. Kolla www.ccy.nu för att se var och när det sker. Vid magnetfiske använder du en extremt stark magnet i änden på ett rep. Med detta “fiskar” du helt enkelt efter prylar av metall som dumpats i våra vatten. Var beredd på oväntad fångst.

 


Gasoltips i nästa tidning

Fritidsmagasinet Caravan kommer ut den 10 juni. Det blir en fullspäckad tidning. Du hittar nästa Caravantur, med tema kanaler, och allt du vill veta om gasol i näst avsnittet av Campingskolan.
Och massor av tips på sommaraktiviteter.

 


Succé för festivalerna

Camping-festivalerna är redan en succé!
De första arrangemangen, i Värnamo och Kristinehamn, blev snabbt fullbokade. Samma gäller Ockelbo, där det blir Camping-festival den 4 – 6 juni.
Säsongens sista festival blir på Caravan Club på Sturkö i Blekinge, den 13 – 15 augusti.
Arrangörerna lovar ett äventyrligt program. Håll koll på hemsidan för mer information.

Läs mer

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.