Campa vid södra Sveriges största alpincenter

På Isaberg har människor åkt skidor i mer än 100 år och hur länge de har strövat i det vackra naturreservatet eller badat i sjön vet väl ingen. Hur som helst har campingen vid bergets fot blivit ett populärt nav för alla de som gillar naturen och ett rikt friluftsliv.

Publicerad2023-02-10

Isaberg Mountain Resort är både ett lockande och kanske skrämmande namn för en camping. Om du tror att det bara är en plats för folk som cyklar mountainbike har du fel, detta är en alldeles traditionell helårsöppen anläggning men med ett aktivitetsutbud som överstiger det mesta.

Ordet resort har under åren rejält missbrukats i campingsammanhang men här finner du en plats som lever upp till sitt epitet. Du har förutom camping och ställplats både butik och restaurang och fantastiska möjligheter till trevlig sysselsättning.

Men låt oss först ta en titt på campingen. De väl markerade 135 platserna finns i tre olika storlekar, alla har tillgång till el och kabel-tv medan knappt en tredjedel har anslutning till vatten och avlopp. Alla har tillgång till 16 Ampere vid sin elanslutning.

Den långsmala campingen är omgiven av trädridåer men helt utan buskar och träd inne på området. Från första maj till och med oktober finns ytterligare 33 ställplatser för husbilar.

Nyligen renoverade
I två röda byggnader ryms kök, tvättstuga och sanitär service. Båda husen är nyligen renoverade, det stora huset bara för något år sedan. Det är mycket fräscha och moderna miljöer som möter besökaren.

Ett särskilt badrum där du kan duscha och bada dina små barn, ja här finns till och med en liten toalettstol för de allra yngsta. En kul grej är bastun som har ingång från både dam- och herrsidan.

– Ingen har tyckt att detta är ett problem när man vet om det, säger anläggningens vd Louise Söderlindh.

Köket är en dröm med rikligt med diskplatser, mikro, vanliga ugnar, spishällar och diskmaskin. Vid vårt besök på vintern är det uppskattat att det är varmt och skönt i husen. Det finns förstås torkrum för våta skidkläder.

Campingens platser är hårdgjorda och lättillgängliga. Vid serviceplattan för husbilar finner du även en Holidayclean­anläggning där du tömmer din portabla toalett helt gratis.

Nära till allt
Har du kommit för att åka skidor i backen har du närmsta skidlift tjugo meter från campingen.

Totalt är det åtta liftar och elva nedfarter, varav den längsta är en kilometer. Men ingenting tar sin början långt bort. Den stora mycket påkostade lekparken, hinderbanor, disc golf, äventyrsgolf, rodelbana och otaliga cykel- och promenadleder börjar praktiskt taget direkt utanför campingområdet.

Den här campingen har också kommit att bli hundägarnas favorit. Hunddusch och separat hundbadplats vid sjön i kombination med alla promenadleder bidrar förstås till detta.

Detta är en lekplats långt utöver det vanliga för en campingplats.

När vintern är som bäst finns åtta olika liftar att välja på utmed Isabergs sluttningar.

I det stora huset ryms förutom receptionen även butik, Restaurang Höganloft och en avdelning med stort utbud av turistbroschyrer.

Det heter ju inte Isaberg Mountain Resort för inte. För cyklisterna hittar hit hela året.

Campingområdet erbjuder hårdgjorda uppställningsplatser. Här är extremt nära till skidbackar, cykelleder och annan förströelse.

 

Upplev & göra!
Vinter Alpinområde med 11 nedfarter, 8 liftar, värmestuga, skiduthyrning och skidskola. Även stor restaurang vid skidområdet. Grillstugor.
Sommar Det är nog få MTB-cyklister som inte känner till Isaberg. Här finns utbildning såväl som utmaningar på alla nivåer. Hinderbanorna med totalt 68 utmaningar är också populära för den som vill ha lite äventyr, olika ålders- och prisgrupper.
Sjön, på promenadavstånd, erbjuder bad, fiske och uthyrning av båtar, kajaker och bastuflotte. Sjön är egentligen ån Nissan som breder ut sig här, alltså fina möjligheter till paddelturer.
Isabergs Golfklubb med två 18-hålsbanor ligger bara en kilometer från campingen. Vid golfklubben finns även padel-banor.
En vandringsdag på Store Mosse är en utflykt som rekommenderas för hela familjen och det gäller även Westernparken High Chapparal, båda mindre än tre mil bort.
En tur i den en kilometer långa rodelbanan vid campingen kostar 95 kronor för en vuxen. Ett kul men snabbt övergående nöje.

F21 ISABERG MOUNTAIN RESORT
Adress
: Nissatigen, 335 03 Hestra
Webb: isaberg.com
Tel: 0370-33 93 00
Öppet: Året runt
Prisbild: Fram till 25 mars är priset 370 kr/dygn + el. Övriga året se hemsida. Dusch och bastu ingår alltid i priset.
GPS: 57o26’12’7”N 13o37’25.7’’E

Vårt betyg
Service/servicehus 5
Uppställningsplatser 4
Läge 3
Totalt 12

En 2:a anser vi är godkänt och maxpoäng är 15.

 

 

 

 

 

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.