Enklare hitta matupplevelser på landsbygden med ny kalender

Är du sugen på nya gastronomiska upplevelser? Med den nya Mat- och dryckeskalendern ska det bli lättare att hitta småskaliga hantverkare på den svenska landsbygden. Kalendern är ett samarbete mellan White Guide och Lantbrukarnas Riksförbund.

Publicerad2024-04-25

Restaurangguiden White Guide lanserar Sveriges första rikstäckande mat- och dryckeskalender. Det har tidigare varit svårt för de småskaliga aktörerna och den intresserade konsumenten att veta vilka informationskanaler som gäller. Nu är problemet förhoppningsvis löst.

– Jag älskar matupplevelser. Men det är så vanligt att jag upptäcker något på sociala medier när det redan är över och någon har delat bilder. Vår ambition är att lyckas med något andra inte har lyckats med tidigare, en digital samlingsplats för Sveriges alla matupplevelser, säger Peter Kjellberg på White Guide.

White Guides nya mat-och dryckeskalender i samarbete med LRF har utvecklats med finansiering från Jordbruksverket med syfte att främja svensk matkultur, måltidsturism och gastronomi på landsbygden.

– Våra svenska mat- och dryckeshantverkare är enormt viktiga företag på landsbygden. De skapar inte bara skatteintäkter och lokala arbetstillfällen utan utgör ofta en viktig del av landsbygdens attraktionskraft, säger Anna Kaijser, branschansvarig för LRFs branschben LRF Lokal mat och dryck.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.