Från idé till Nobelpris – hur går det till?

Var får Nobelpristagarna sina idéer ifrån? Nu har värmlänningarna och besökare chansen att utforska svaret i den nya utställningen Från idé till Nobelpris på Värmlands museum.

Publicerad2024-05-24

– Extra roligt för oss i Värmland är att en del av utställningen skildrar Selma Lagerlöfs arbete som författare med nyskapande berättelser förankrade i den värmländska muntliga traditionen, säger Karin Åberg Waern, utställningschef, Värmlands museum i ett pressmeddelande.

I utställningen gestaltas några Nobelpristagares arbete som lett till upptäckter, idéer och litteratur som förändrat hur vi ser på oss själva och världen.

Utställningen har tidigare visats på Liljevalchs och Nobelprismuseet i Stockholm samt på Malmö museum. Utställningen är producerad av Nobelprismuseet och är en del av en landsomfattande verksamhet för att sprida kunskap om vetenskapligt arbete och hur det påverkar vårt vardagsliv.

Utställningen visas på Värmlands museum fram till 6 januari 2025. På invigningen 16 maj deltog Anne L’Huillier, Nobelpristagare i fysik 2023.

Foto: Nobel Prize

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.