Gunnar Stålberg har avlidit

Caravan Clubs Hedersmedlem Gunnar Stålberg, W 12788, tidigare riksordförande samt Nordisk President, avled den 3 december efter en tids sjukdom i en ålder av 72 år.

Publicerad2021-02-25

Gunnar Stålberg efterlämnar sambo Lena samt barn och barnbarn.

Gunnar började sin bana i Caravan Club som ordförande i Dalasektionen. Därefter arbetade han i riksstyrelsen 1996 – 1999. Vid riksstämman i Falun 1999 valdes Gunnar till riksordförande. Han var kvar på posten som riksordförande under perioden 2000 – 2003. Gunnar var med i Nordiska Caravanrådet under perioden 1996 – 2003 och Nordisk President under perioden 2002 – 2003.

Inom Caravan Club och Nordiska Caravanrådet arbetade Gunnar med att utveckla rutiner för både riksträffar och nordiska träffar och utveckling av Caravan Clubs campingplatser. Han satsade också på att utveckla samarbetet med andra organisationer inom camping- och fritidssektorn.

Gunnar var alltid glad och hade alltid någon historia på gång. Och kom det en historia så visste man att det kommer flera.
Gunnar har varit musikaliskt aktiv. Han var medlem i ett flertal orkestrar och i ungdomsåren turnerade han land och rike runt. En av de mer kända är Dalapolisens spelmanslag, där Gunnar gjorde inhopp då och då.

Gunnar var i första hand sångare och basist, men kunde hantera ett flertal instrument. Fick han se ett övergivet piano någonstans dröjde det inte länge innan fingrarna dansade över tangenterna och det blev fullt drag i lokalen. Spontaniteten var ett kännetecken för Gunnar. Den sista orkestern som han uppträdde med var PopNix från Dalarna.

Gunnar var i mer än tjugo år upphandlingschef i Landstinget Dalarna och räknades som ett av de tunga namnen i upphandlingssverige. Gunnar satt också med i Konkurrensverkets expertråd för upphandlingsfrågor.

Gunnar Stålberg är saknad av många vänner i Caravan Club.

Bill-Arne Andersson

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.