ÄNTLIGEN!

Snart är det dags för årets stora mässhändelse – åtminstone för alla som gillar campinglivet. Efter pandemiuppehåll slår Elmia Husvagn Husbil upp portarna onsdagen den 7 september. Under fem intensiva dagar handlar det sedan om campingliv ur olika aspekter.

Publicerad2022-08-26

Pandemin satte stopp för campingfolkets stora mötesplats, Elmia Husvagn och Husbilsmässa. Men, nu pågår förberedelserna febrilt inför Nordens största mässa i genren.
Intensiva dagar väntar med allt från produktnyheter, information från Trafikverket, inspiration i campingköket till mogendans.
Dans och tillbehör
I den stora mässhallen kan besökarna strosa runt i sin egen takt, prata med utställare, titta på de senaste campingfordonen och få tips om allt som underlättar campinglivet.
– I år har vi ett ökat fokus på tillbehör, helt enkelt eftersom det är många som önskat det, säger Ulrica Widegren som ingår i arrangörsstaben.
Det blir också föreläsningar. Under rubriken Husbilsskolan får besökarna veta mer om vilka trafikregler som rör fritidsfordon, får tips om vad du ska tänka på när du funderar på att skaffa egen husbil eller husvagn, vilket märke som passar just dig bäst och fördelar och nackdelar med att köpa nytt respektive begagnat.
Inspiration om nya resmål och hur du lätt fixar till en läcker måltid på begränsat utrymme är annat som står på programmet.
Det blir också dagar med festkant. Titanix spelar till dansen på fredagkvällen och Streaplers spelar på lördagkvällen.
För hela familjen
För att dagarna ska bli ett evenemang för hela familjen finns det ett särskilt program för de yngsta.
Scouter lär unga besökare att baka pinnbröd och att göra upp eld.
I mässhall F finns pysselhörnor, hoppborgar och en play zone arcade med allt från tv-spel till airhockey.
Många besökare kommer långväga och bor på mässcampingen eller på någon av campingarna i närheten.
– Det här ska bli så roligt, att vi kan mötas igen efter pandemin, säger Ulrica Widegren.

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.