Kroppkakor och ställplats – ett lyckat koncept

I somras var den ett år, ställplatsen vid Ölands Kroppkakor & Mat i Arontorp. Att restaurangen är populär är vida känt men nu har även camparna tagit platsen till sitt hjärta.

Publicerad2023-11-24

Det anläggs ständigt nya ställplatser i Sverige och det är roligt när de görs ändamålsenliga och förstås på en vacker plats. Detta kriterium uppfyller definitivt ställplatsen i Arontorp som ligger utmed väg 136 precis när du kört några kilometer söder ut efter Ölandsbron.

Kroppkakor har man ätit sedan 1700-talet på ön och i restaurang Ölands Kroppkakor & Mat i Arontorp sedan 2009. Vågar du dig inte på rätten, som knappast ser aptitlig ut, så finns ett alldeles traditionellt utbud av mat i restaurangen. Dessutom serveras dagligen frukost.

Den nyanlagda ställplatsen välkomnar både husvagnar och husbilar och uppställningsplatserna är gjorda i terrasser där man parkerar på grus men har en grön gräsmatta utanför dörren.

I två mobila servicehus finner du tre badrum med dusch och toalett samt två extra toaletter. Mycket rent och fräscht. Handikapptoalett finns i restaurangen när den är öppen. Vattenposter, sopstation och tömningsplatser för latrin och fasta tankar ingår också i servicen.

Under pandemin kom man på idén att sälja kroppkakor vid en drive-in-lucka, något som fortfarande är populärt.

Rimmat fläsk och råriven potatis är grunden för kroppkakan som är mångas favorit. När turisttrycket varit på topp har det hänt att man tillverkat 10 000 kroppkakor på en och samma dag.

 

Upplev & göra!

I nedre ändan av ställplatsen börjar en grusväg som du kan gå eller cykla på till Färjestaden cirka 3,5 kilometer i riktning mot havet. På vår promenad tittade vi i in i Paradisverkstan som har en anrik keramiktillverkning.
Länsmuseet, slottet och gamla stan i Kalmar är besöksmål av klass. Och att fara runt på Öland som är kantat med skyltar om gårdsbutiker, matställen och konsthantverkare är riktigt trevligt.
Solsäkra Öland har verkligen något för alla.

ARONTORP
Adress

Torslunda 102
386 96 Färjestaden
Webb kroppkakor.se
Tel 0485-388 87
Öppet Året runt
Prisbild 250 kronor inklusive el och dusch.
EL 10A.

GPS 58o38’43.3’’N 16o30’55.8E

Vårt betyg
Servicehus/reception 4
Uppställningsplatser 5
Läge 3
Totalt 12

Betygskalan 1 till 5. En 2:a anser vi är godkänt och maxpoäng är 15.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.