Citron, lakrits och bär bland svenska glassnyheter

Det blir som vanligt flera nyheter i glassdiskarna även i år. Vad sägs till exempel om retroglassen Cornetto Citron från GB Glass eller Triumf Glass nyhet Hockeypulverglass.

Publicerad2024-03-22

När konsumenterna fick rösta om vilken retroglass från GB Glass man ville återse i glassdisken korades Cornetto Citron till den återvändande glassfavoriten 2024. Glassen från 1995 har en smak av citron, citronsås och är toppad med vit chokladbitar i en krispig och ikonisk Cornetto-våffelstrut.

Tre Magnum-nyheter
I övrigt lanserar GB tre Magnum-nyheter: Euphoria, Wonder och Chill. Euphoria är en kombination av citronglass och en kärna av hallonsorbet, täckt av vit choklad med poppande godis. Wonder bjuder på glass med toffeesmak, doppad i choklad och karamelliserade mandlar. Chill är en vegansk nyhet med en kärna av blåbärssorbe, glass med vanlij- och kexsmak som är doppad i vegansk choklad.

Glassjätten lanserar även Twister Cosmixx med söta smaker av svarta vinbär, hallon, äpple och blåbär.

Två premiumnyheter hos Triumfglass
Bland nyheterna hos Triumfglass hittar vi Hockeypulverglassen, en lakritsgräddglass med salt lakritsfyllning, doppad i lakritsöverdrag med hockeypulverströssel.

Triumfglass premiumvarumärke Farbror Arnes levererar två nyheter. Marshmallow är en gräddglass med marshmallowsmak, doppad i mjölkchoklad med krispiga kaksmulor. Lemoncurd (limited edition) består av gräddglass med citronsmak av frisk citronsås doppad i vit choklad.

Sias storsatsning heter Finaste
Sia glass storsatsning 2024 är den nya serien Finaste som släpps i fyra olika smaker: Sommarbär, Pistage, Mandel och Chokladkaka.

 

Dessutom finns nu Päronsplit i glassdisken. En klassisk barnfavorit med krämig gräddglass med vaniljsmak och friskt päronisöverdrag. Sia-glassen Emil i Lönneberga har tidigare bara funnits i flerpack, men hamnar nu på glasskartan. En krämig gräddglass med blåbärssylt och blåbärsrippel, gjord av blåbär från den svenska skogen.

Laktritsälskarna får sitt med glassen Saltlakrits – saltlakritsglass gjord på svensk färsk grädde med saltlakritssås och saltlakritsöverdrag.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.