Dethleffs Trend – Trendig storsäljare i ny kostym

Året har knappt hunnit starta förrän Dethleffs släpper en stor husbilsnyhet. På CMT-mässan i Stuttgart lanserades den nya uppdaterade Trend-serien. Storsäljaren har fått ny design både ut- och invändigt samtidigt som serierna i mellanklassen organiseras om så att nya Trend även ersätter Pulse och Pulse Classic.

Publicerad2024-02-09

Trend är Dethleffs bäst säljande husbilsserie. Inför nästa säsong har designavdelningen lyft den med ny utformning både exteriört och interiört. Nya Dethleffs Trend ersätter samtidigt de tidigare modellserierna Trend och Pulse/Pulse Classic.

Prismässigt hamnar nya Trend dock under modellserierna Pulse och Pulse Classic. Nya Dethleffs Trend kommer precis som tidigare att finnas som både halv- och helintegrerad.

De halvintegrerade T-modellerna får samma aerodynamiskt utformade taklucka och öppningsbara takfönster från gamla Pulse Classic. De helintegrerade modellerna ärver fronten från Pulse och får en förarhyttsdörr till vänster som standard.

Nya Trend finns både som halv- och helintegrerad.
Trend finns med GT-utrustning som tillval.

Helt nytt bakparti med LED-lampor, med inspiration från personbilar.

 

Modern design
Inredningen har en varm ton med trädekor med tvärgående ådring på möblerna, kontrasterande gråa ytor, dynklädslar med passande färger och mörkt tak. De nya överskåpen är större och sväljer mer förvaring än föregångaren. Enkelsängsmodellerna får extra förvaring genom överskåp runt om plus två garderober över sängarna.

I versionerna T/I 7057 EBL och DBL bildar två längsgående bänkar tillsammans med kaptensstolarna en rymlig sittgrupp för upp till sex personer. De övriga planlösningarna erbjuder en klassisk halvdinett med tvärställd sittbänk på andra sätesraden.

Bakom sittgruppen finns köket med 2-lågig spis och kylskåp på 142 liter. I planlösningarna T/I 7057 EB, T/I 7057 EBL och T/I 7057 DBL finns ett badrum mellan kök och sovrum.

De kortare planlösningarna T/I 6817 EB och T/I 6877 har i stället ett kompakt tvättrum och integrerad dusch. Helt nytt för alla Trend-modeller är det plana golvet utan nivåskillnader, så det finns ingen risk att snubbla.

Övriga planlösningar har en tvärgående sittbänk på andra sätesraden. En sidosits finns som tillval i T/I 7057 EB och i T/I 6877.

Rymligt garage längst bak har dörrar på både vänster och höger sida som standard.

Modellerna T/I 7057 EB, EBL och DBL har ett rymligt badrum med toalett på ena sidan och dusch på den andra.

I praktiska nät under överskåpet finns plats för mobiltelefon, glasögon och böcker.

Smart förvaring under sängen.

Överskåp runt om i långbäddsmodellerna ger mycket förvaring.

Modellerna T/I 7057 EBL och DBL har sittgrupp för upp till sex personer.

 

Tre sängvarianter
Nya Trend har tre sängvarianter. För första gången kommer en Trend med tvärställd säng, nämligen modellen T/I 6877. Det ger plats åt en garderob från golv till tak samt en bred sidosits i sittgruppen.

Modellen T/I 7057 DBL har queensbed som är ställbar på höjden. Tre av de nya Trend-planlösningarna finns med enkelsängar – som standard lågt placerade, som tillval även som hög version för mer förvaring i garaget bak. De integrerade modellerna har taksäng i förarhytten som standard och de halvintegrerade har tillvalet elektrisk taksäng över sittgruppen.

Kök med högt kylskåp
Köket har 2-lågig spis och Multiflex-system. Systemet har skenor för att hänga upp köksgeråd och kan kompletteras med hållare för hushållspapper, kryddhylla och andra tillbehör. Locket över diskhon kan användas som skärbräda så att en extra arbetsyta skapas. Kryddhylla finns på bakre köksväggen. Kylskåpet på 142 liter med frysfack sitter upphöjt och är lätt att komma åt.

Premiär i Stuttgart
Garaget längst bak har dörrar som enkelt kan öppnas med en hand. Ramen är nedsänkt bakom bakaxeln vilket gör det enklare att lasta. Här finns fri höjd på upp till 110 centimeter. Nya Dethleffs Trend byggs på Fiat Ducato med 140 hästar stark dieselmotor med avgasklass Euro 6d Final. Som tillval finns en version med 180 hästkrafter. Nya Dethleffs Trend hade premiär på CMT-mässan i Stuttgart 13–21 januari.

Kortfattat om Dethleffs Trend
• Nya Trend ersätter Trend, Pulse och Pulse Classic.
• Finns både som hel- och halvintegrerad.
• Totalt 10 planlösningar.
• Byggs på Fiat med 140 hästar dieselmotor.
• Tre sängvarianter.
• Plant golv.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.