Johan Eriksson – skidentusiast och vintercampare

Minst en helg i månaden tar Johan Eriksson och hans fru Auli bilen de 20 milen från hemmet i Falun till husvagnen på Caravan Clubs fritidsanläggning i Tandådalen. Här njuter skidentusiasten av långa turer i spåren både runt och uppför fjällen.

Publicerad2023-02-21

 

Många går just nu och längtar efter sommarsäsongen när husvagnslivet återigen kan starta. Johan Eriksson från Falun är dock mitt i sin säsong. I september ställer han och Auli husvagnen på Caravan Club i Tandådalen i Sälenfjällen och här får den stå till maj.

– Vi är uppe ungefär en gång i månaden nu på vintern och lite mer på våren. Jag åker mycket längdskidor. Det har hela familjen gillat genom åren. Tyvärr kan Auli inte åka längre så nu har vi även köpt en skoter. Vi tycker det är härligt att promenera också och vi går gärna ut och äter på restaurang då och då, säger Johan Eriksson.

Familjen var husvagnsnybörjare när de köpte sin första år 2002 och begav sig till Sälenfjällen där några vänner hade husvagn. Därefter hade familjen Eriksson husvagnen på Caravan Club i Idre under fem säsonger och i Ramundberget ytterligare fyra–fem år.
– Sedan sonen fyllde 15 år, för drygt 10 år sedan, har vi stått i Tandådalen. Då kunde han nämligen ta bussen hit själv.

 

 

Caravan Club i Tandådalen ligger precis bredvid längdskidspåret Kalven Runt. En 11 kilometer naturskön slinga som går i lättåkt skogsterräng, över myrar och vattendrag i dalgången runt fjället Västra Kalven. Spåret är en favorit, men Johan beger sig gärna även i väg på längre turer.
– Jag tycker det är fint att åka härifrån ända bort till Hemfjällsstugan eller Storfjällsgraven som ligger uppe på fjällen i närheten av Högfjällshotellet. Det blir en tur på cirka 20–25 kilometer fram och tillbaka.

Längdskidåkning tar upp en hel del tid av livet även till vardags. Johan Eriksson är ordförande i Falun-Borlänge SK – en elitklubb där bland annat stjärnorna Maja Dahlqvist och Oskar Svensson hör hemma. Själv har Johan aldrig varit någon elitåkare utan njuter av skidåkningen som motion. Han har några Vasalopp bakom sig.
– Senast jag åkte var det Nattvasan. Jag har även åkt Öppet spår och cyklat Cykelvasan fyra gånger. Motion och idrott har alltid legat hela familjen varmt om hjärtat.

När vintersäsongen är slut tar Johan och Auli Eriksson husvagnen från Tandådalen och använder den för fricamping i området runt Falun.
– Det bästa med husvagn är friheten att kunna göra det man vill. På sommaren är det många gånger vi åkt i väg några mil direkt efter jobbet. Vi har ätit middag och varit på platsen under helgen. Varje sommar är vi även ute på någon längre vända.

 

FAKTA OM JOHAN
Medlemsnummer: 54407
Namn: Johan Eriksson.
Ålder: 56 år.
Familj: Hustrun Auli och två vuxna barn.
Bor: Villa i Falun.
Intresse: Längdskidåkning, MTB-cykling, fixa i huset.

 

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.