Kardemumma–rommuffins GLUTENFRIA
Dessa muffins har blivit min favorit! Rom kan ersättas med en halv tesked romextrakt. Jag använde Captain Morgan Dark Rum.
Publicerad2025-12-19

Kardemumma–rommuffins
Glutenfria
Ca 15 små muffins
Ingredienser
- 130 g smör
- 2 dl potatismjöl
- ½ tsk bakpulver
- 2 ägg
- 1,5 dl ljust farinsocker
- 2 tsk malen kardemumma
- 6 cl mörk rom
Gör så här
- Rör ihop smör, potatismjöl och bakpulver tills du får en jämn smet.
- Vispa ägg och farinsocker luftigt i en separat skål. Vänd ner äggvispet i smörblandningen och tillsätt kardemumma samt rom.
- Fördela smeten i små muffinsformar, antingen i silikon eller papp.
- Grädda mitt i ugnen på 175 °C i ungefär 15 minuter, tills muffinsen har fått fin färg och känns genomgräddade.
Anders kommentar – Rom kan ersättas med en halv tesked romextrakt. Jag använde Captain Morgan Dark Rum.




