Med utsikt mot vårt grannland

Domstens Hamn vid Öresund är lite av sinnebilden av Sverige, landet med otaliga hamnar vid havet. Här på stranden till Öresund samsas fritidsfordon och båtar om läget med perfekta utsikten rakt ut mot Danmark.

Publicerad2023-06-02

På Kullahalvön ligger det lilla samhället Domsten ganska så mitt emellan Helsingborg och Höganäs. Vid småbåtshamnen har plats beretts för gästande husvagnar och husbilar. Vi kommer i maj månad, då är det lugnet före stormen. På sommaren får du vara ute i god tid om du skall ha tur att få en plats.

Servicehuset ser lite skamfilat ut men innanför ryms ett fint badrum, extra duschrum och toaletter, allt med kakel och klinkers. Det finns också möjlighet att tömma kemtoaletten, tömma gråvatten och fylla på friskt vatten. Källsorteringen av sopor är prydlig och behållare för plast, papper, metall, glas och brännbart finns.

Alla platser har tillgång till el och man står på grus. Betalning sker till personal i kiosken.

Från maj–september är kioskboden öppen. Här kan du köpa glass men allra mest populärt är baguetter med rökt fisk eller en bakpotatis med Skagenröra. Detta och mycket mer lockar massor av gäster under fina sommardagar.

I direkt anslutning till ställplatsen har du en grön gräsmatta med grillplats och trädgårdsmöbler och även längs båtbryggan finns sittmöjlighet.

Att sitta här när mörkret sänker sig en varm sommarkväll är magiskt, de låga lamporna runt omkring tänds och rakt över Öresund syns danska kusten i belysning. Då och då glider ett fartyg förbi.

Badbrygga för de simkunniga och sandstrand för de små.

I Domsten känner alla Christian, mannen med minst en räv bakom varje öra, och som är kioskens och ställplatsens egen hustomte.

Fint badrum för ställplatsgästerna.

Vid Domstens Hamn är både husvagnar och husbilar välkomna.

 

Upplev & göra!
Domstens ställplats ligger praktiskt taget på sandstranden och här finns både långgrunt bad och bad från brygga.
Du har cirka 11 kilometer till både Höganäs och Helsingborg, och att cykla till den vackra parken vid Sofiero Slott är bara fem kilometer. Vill du ta en tur till Danmark kan du ta bussen in till Helsingborg.
Hela Kullahalvön är egentligen en turistattraktion med sina små samhällen fyllda av låga skånelängor, vackra trädgårdar och gårdsbutiker. Kullens Fyr längst ut på udden samlar många besökare sommartid. Det gör också det kända cafeét Systrarna Lundgren på Skäret, fast det sistnämnda är en ”dyrbar” historia.

DOMSTENS HAMN

Adress: Domstens Hamn, 255 91 Helsingborg
Web: domstenbatklubb.se
Tel: 070-815 30 63
Öppet: Året runt
Prisbild: 250 kr inklusive el och dusch (maj-23)
GPS: 56o07’02’’N 12o36’13’’E

Vårt betyg
Servicehus/reception 3
Uppställningsplatser 3
Läge 5
Totalt 11

Betygskalan 1 till 5. En 2:a anser vi är godkänt och maxpoäng är 15.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.