Sommarlovskul med Caravan Club

Sommarlovslediga veckor väntar. Skolfria dagar utan läxor och hemuppgifter. Många tillbringar hela eller delar av sitt lov i tält, husvagn och husbil. På dem väntar roliga evenemang i Caravan Clubs regi.

Publicerad2022-05-20

På Caravan Clubs fritidsanläggningar runt om i landet finns verksamheter som riktar sig till just barn och ungdomar. Samtidigt anordnas aktiviteter också på andra platser.
– Cykling i Vimmerby, käpphästtävling på Örlenbadets camping, CCU-dag på Smednäset och geocaching, är något av det som väntar, berättar Therese Wiklund, avgående projektledare och styrelseledamot för Caravan Clubs riksstyrelse.
Käpphästar är ett stort intresse hos många och det märks på fritidsanläggningarna.
Fritidsmagasinet har tidigare berättat om den första käpphästtävlingen på Örlenbadets camping utanför Tibro förra året. Tävlingen, som lockade 29 tävlande blev en succé, både bland tävlande och publik. Repris väntar i sommar.

Sommarkul på Smednäset
På Smednäset väntas en CCU-dag den 23 juli.
– Det är en dag vi anordnar varje år och den brukar vara mycket populär, berättar Mona-Britt Tallberg.
På det fullmatade programmet står allt från hoppborg, fiskdamm, vattenrutschlekar, ansiktsmålning till besök av glassgubben.
– Förhoppningsvis ska det också bli lite gympa för både vuxna och barn också, fortsätter Mona-Britt.

Utanför anläggningarna
Cykla i Astrid Lindgrens värld är ett av exemplen på arrangemang utanför fritidsanläggningarna. Den andra juli väntar en specialtur, framtagen speciellt för Caravan Club Youth of Sweden, CCY.
– Rutten är ungefär två mil lång och vi räknar med att det hela tar uppskattningsvis fyra timmar, förklarar Therese Wiklund.
Turen går längs många av platserna som är så välbekanta för alla som sett filmatiseringarna av Astrid Lindgrens böcker.
Geocachingen i Östergötland är ett annat exempel på evenemang utanför anläggningarna. I fjol letade unga och äldre cacher under en härlig dag utomhus i Omberg. Det gav mersmak och satsningen återkommer i år. Datum är ännu inte fastslagen.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.