Skidsäsong året om i Sälenfjällen

Vintersäsongen i Sälenfjällen avslutas 28 april. Men redan på nationaldagen smygöppnar Skistar sommarsäsongen. Sommarskidåkning, stigcykling och rodel är bara några av sommarens aktiviteter.

Publicerad2024-04-25

Skistars sommarsäsong i Sälenfjällen tog ordentlig fart förra sommaren och är till stor del koncentrerad till Lindvallen. Torsdagen den 6 juni, inleds årets sommarsäsong med öppningen av trailleder för cykling samt klätterparken med ziplines.

Lagom till midsommar utökas utbudet. Då går det återigen att testa sommarskidåkning på artificiellt gräs som liknar snö. Även Mountain Coaster, som är en ny modern rodel på räls på cirka 860 meter, går att testa. Under sommaren blir det även ledarledda aktiviteter för barn och unga.

Familjeanläggningen Experium har som vanligt öppet äventyrsbad, inomussurf, spa och relaxavdelning samt bowling och arkadspel.

I Hundfjället hittar du Trollskogen, och precis som på vintern sjunger och spelar trollen även på sommaren.  Och glöm inte att det finns gott om leder att utforska både för vandraren och löparen i en fantastisk fjällmiljö.

– Tanken är att det ska vara både enkelt och prisvärt för våra gäster att uppleva hela vårt aktivitetsutbud. Redan den 22 mars kunde vi se ett ökat intresse för sommarsäsongen som då visade en ökning med 15 procent för vår logibokning jämfört med föregående sommar, säger Tomas Berg, destinationschef för Skistar Sälen.

Här hittar du allt som går att hitta på i Sälenfjällen i sommar: https://www.skistar.com/sv/vara-skidorter/salen/sommar-i-salen/

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.