Tack för mig!

Kanske har vi nu nått kulmen på corona-epoken. Det finns mycket som tyder på att vi kan börja träffas igen i sommar, det jag har saknat mest under den här tiden.

Publicerad2021-06-24

Personligen upplever jag också en kulmen och har bestämt mig för att börja trappa ner mitt föreningsengagemang.

Att vara engagerad ideellt är en ynnest! Som aktiv i Caravan Club har jag fått så mycket glädje, gemenskap och vänner både inom landet och i Norden. Var jag än kommer möter jag människor som vet vem jag är. Min fru Kerstin och jag har alltid känt oss välkomna – var vi än varit.

Även om jag lämnar posten som riksordförande kommer jag att ha kvar mitt engagemang i Nordiska Caravan Rådet ett år till. I NCR har vi fått till ett väldigt fint samarbete, även om vi också där begränsats av pandemin. Jag hoppas verkligen att vi kan träffas på NCT i Kuopio i Finland i sommar. Liksom andra träffar ställdes NCT in i fjol. Nu satsar finska Caravan allt för att vi ska få det trevligt på årets träff.

Det är alltså dags att sammanfatta åren som riksordförande:
Vi har gjort stora förändringar i både Campingkatalogen och Fritidsmagasinet Caravan. Den nya hemsidan är mer tillgänglig och du kan till exempel registrera dig som ny medlem. Vi har förenklade betalsystem, onlinebokning och det gamla plastmedlemskortet är digitalt, en app för smarta telefoner. Caravan Club har utvecklat samarbetet med våra partner och de nya formerna ger fördelar för både dem och våra medlemmar.

Våra senaste årsstämmor har genomförts digitalt och föreningen har nu beslutat att det inte blir traditionella riksting eller representantskapsmöten i fortsättningen. Skälet är helt enkelt ett påtagligt
minskat deltagande under de senaste arrangemangen.

Riksstyrelsen satsar i stället på Camping-festivaler, mindre arrangemang utspridda över landet. De skulle starta redan 2020, men premiären blev i år.

Camping-festivalerna har redan blivit väldigt populära och platserna har haft en rykande åtgång. Vi har valt att begränsa deltagarantalet för att kunna hantera arrangemangen corona-säkert.

Allt talar för att vi kommer att fortsätta med det här konceptet och att arrangera festivalerna över hela landet så att de blir tillgängliga för många medlemmar.

Satsningen på CCY riktar sig till ungdomar och har fokus på äventyrligare upplevelser i utomhusmiljö.

Allt talar för en högintensiv campingsommar även i år. Om du planerar att resa kan det vara klokt att börja leta campingplats lite tidigare på dagen. Det märks redan nu en växande efterfrågan på populära anläggningar. Ett tips kan då vara att leta efter lite mindre campingar där chansen är större att det finns platser lediga.

Slutligen, tack alla vänner jag fått genom åren och all glädje och minnen ni gett mig och Kerstin.

Vi kanske möts på någon träff eller efter vägarna.

Trevlig sommar!

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.