Äventyrlig Campingfestival på Sturkö

Efter de tre första Camping-festivalerna är det dags för premiärårets final! Nästa Camping-festival arrangeras på Caravan Clubs camping på Sturkö i Blekinge den 13 – 15 augusti.

Publicerad2021-06-04

– Det här kan bli en riktigt häftig upplevelse, tror vice riksordförande Lasse Lindström. Dels hoppas vi att pandemin klingat av ordentligt, dels är vi i slutet av sommaren och vattnet är varmt. På Sturkö har vi fantastiska möjligheter till bad, fiske, paddling och andra aktiviteter. Missa inte tillfället!

Festivalerna i Värnamo, Kristinehamn och Ockelbo fylldes rekordsnabbt. Arrangemangen blev utsålda.

– Men eftersom vi är måna om att följa restriktionerna har vi haft ett begränsat antal platser, säger Lasse. Jag hoppas att förutsättningarna blir lite annorlunda när vi träffas på Sturkö.

Toppen i solligan
Det finns garanterat hopp om fint väder. Sturkö brukar ligga i Sveriges soltopp. Få andra platser har fler soltimmar.

– Oavsett hur coronaläget är i augusti betyder ju det att det mesta under festivalen på Sturkö kommer att ske utomhus där det är mindre risk för smitta och lätt att hålla avstånd, säger Lasse.

I grunden är tanken med Camping-festivalerna att skapa en ny typ av mötesplats öppen för alla medlemmar. Det handlar om att träffas, möta andra och ha kul tillsammans.

Berika campinglivet
– Det var egentligen av det skälet Caravan Club en gång bildades, konstaterar Lasse. Nu förvaltar vi den idén genom att både bredda programmet och komplettera med aktiviteter. Camping-festivalerna ska bli mötesplatser där medlemmar får nya möjligheter att uppleva saker som kan berika campinglivet.

Ingen Campingfestival blir den andra lik eftersom arrangörerna har sina egna möjligheter när det gäller aktiviteter och festivalplatsens storlek och läge.

Fokus på unga
Det nya konceptet vänder sig till alla medlemmar, men det finns en uttalad förhoppning om att festivalformen ska locka fler unga.

– Det kommer att stämma in bra på Sturkö-festivalen, säger Lasse. Där kommer vi att kunna bjuda på en hel del äventyrliga aktiviteter.

Mer information om anmälan och program kommer på www.caravanclub.se

 

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.