Sektion: Riksorganisationen

Caesar visar campingens värde

Alla vill komma tillbaka till Camping Rubicone! Det syns tydligt på Julius Caesars glänsande näsa. Bronsbysten av det romerska rikets kejsare finns på bron Ponte Giulio Cesare som går över floden Rubicon. Det är lite av en sed att gnugga Caesars näsa innan man lämnar campingen – folktron säger att det ökar chansen att man kommer tillbaka.

Publicerad 2020-02-27 12:00:07

Camping Villaggio Rubicone, som är det fullständiga namnet, ligger vid floden Rubicones mynning och i den lilla staden Savignano Mare. Anläggningen ligger centralt, men samtidigt nära havet. När väl husvagnen eller husbilen är på plats klarar du dig bra med cykel eller lokaltrafik. Allt du behöver finns nära.

Camping Rubicone har en lång historia tillsammans med Caravan Club och tusentals Caravan-medlemmar har besökt campingen genom åren.

Det finns många skäl till att campingen blivit så populär bland skandinaver. Läget och miljön spelar stor roll. Savignano Mare är en liten, levande stad. Atmosfären är trivsam, även under den intensivaste turistsäsongen. Men den som vill ha ett högre tempo någon dag kan ta cykeln eller lokaltåget ner till Rimini, som ligger några kilometer längre söderut.

Efter utflykten till Rimini känns det skönt att komma tillbaka igen. Vila lite eller ta ett dopp i havet, den långgrunda stranden ligger i direkt anslutning till campingen.

Camping Rubicone har ägts av samma familj sedan den startade, 1958. I dag är det Alessandro Grotti som äger och driver anläggningen. Familjens djupa engagemang märks överallt på campingen.

– Även om vi ständigt höjer standarden och utvecklar aktiviteterna är kärnan i verksamheten att det ska kännas skönt och trevligt att vara hos oss, säger Alessandro. Det är då man njuter av sin semester.

Sandro, som alla stamgäster säger, är populär. Det märks när vi går runt på campingen. Hela tiden kommer det fram folk och vill prata.

– Vi lär känna varandra, för många stannar länge, förklarar Sandro.
När campingen startade var det fina bad och sammetsmjuka sandstränder som lockade turisterna. Nu vill allt fler ha en aktiv semester.

Campingen har en bana där du både kan få nybörjartips och träna på riktig golf, det finns gym, fitnessklasser, funktionell träning, vattengympa, tennis, fotboll, båg­skytte och kickboxning. Den som vill kan lära sig segla eller paddla kanot. Det finns kurser i latinamerikansk dans och hiphop, kanske som uppladdning inför kvällarnas disco?

På området finns flera barer och restauranger och på kvällarna ordnar campingen ofta shower av olika slag.

Camping Rubicone har fyra stjärnor och håller hög standard. Flera servicebyggnader är nyrenoverade och de är jämnt fördelade över det stora campingområdet.

Campingen består i princip av två delar, en i anslutning till Adriatiska havet, den andra gränsar till floden Rubicon. Här finns bar, disco och en stor utescen, men det är också lite närmare till badbassänger, lekplaner och andra uteaktiviteter.

Och här hittar vi en av säsongens stora nyheter, ett nytt vattenlekland i anslutning till poolområdet.

Erbjudande

Camping Rubicone ger kraftiga rabatter till medlemmar i Caravan Club.
Under perioderna 21 maj-12 juli och 22 augusti-20 september betalar två personer 19,90 euro inklusive el på platserna small, medium och large. Ordinarie pris är upp till 55 euro per dygn.

Som medlem i Caravan Club får du mer än 50 procent!
Du måste visa ditt medlemskort i receptionen för att få rabatten som inte kan kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Medlemmar i Caravan Club har alltid tio procent rabatt på Camping Rubicones platser upp till comfort, men den rabatten kan inte kombineras med lågsäsongspriset.
För mer information maila info@campingrubicone.com eller besök vår webbsida www.campingrubicone.com