Härlig sommarcamping vid Sätoftasjön

Vi fick ett tips om en bra camping i Skåne. Nu har vi varit där och delar gärna med oss av tipset till Fritidsmagasinet Caravans läsare.

Publicerad2023-06-02

Jägersbo Camping heter anläggningen som låtit tala om sig, och enkelt förklarat ligger platsen i utkanten av samhället Höör mitt i hjärtat av Skåne.

Campingen är öppen större delen av året men det råder inget tvivel om, att detta är ett roligt ställe på sommaren.

Sätoftasjön är den norra delen av den mer kända Ringsjön och campingen ligger på dess strand. Sjön blir tidigt varm och erbjuder härliga bad för alla åldrar. Flytbryggor och en liten rutschkana bidrar till detta. Du kan också hyra kanot, trampbåt eller motorbåt. Är du sugen på att fiska, så säljs fiskekort i campingreceptionen.

Utmärkt service
Hur är då servicen för campinggästerna? Jo, alldeles utmärkt. Stora öppna gräsytor att parkera på och nära till ett fint servicehus. Vi kom oanmälda en dag i maj och mötte ett rent och fräscht servicehus. Rymliga duschar med handduschslang är ett plus. Ett särskilt badrum för barnen med handfat och duschar anpassade för olika åldrar och så en skojig badbalja för små bebisar.

Imponerande kök
Köket för tankarna till ett modernt storkök på en restaurang. Bredvid köket har ett matrum med bord och stolar inretts med hemkänsla. Här kan du också låna en bok.
Den handikappanpassade toaletten är utrustad enligt regelboken med exempelvis dörröppnare och dusch.

Välutrustad tvättstuga. En trevlig sak med servicehuset är olåsta dörrar, skönt att slippa kort och koder. Fast vid incheckningen får du ett duschkort mot en depotavgift. Minsta kostnad för en dusch är 10 kronor.

Husbilar har sin serviceplats med tömningsanordning för både fasta tanken och kemtoan.

Det bör också nämnas att Wi-Fi är gratis, att hundar har sin egen dusch och att fiskare har sin egen plats att rensa fisk på.

Receptionshuset
Receptionen öppnar nio på för- och eftersäsong men under sommarlovet är det öppet från klockan åtta på morgonen. Då kan du köpa nybakat bröd i butiken i samma hus. Utanför högsäsongen måste man beställa sitt bröd dagen innan. Affären har ett kul sortiment med både lite mat, massor av godis, souvenirer och annat som kan behövas vid campinglivet.

Glassbaren öppnar vid Kristi Himmelsfärdshelgen och då blir det full fart i denna smått unika försäljning. Vad sägs om 39 smaker från SIA-glass, Triumf, Engelholmsglass och Otto-Glass. Och inte mindre än 20 olika sorters strössel att välja på.

Servicehuset är både funktionellt och välvårdat.

Oj, vilket tjusigt kök!

Öppna ytor men med skugga från rikligt med lövträd gör denna camping

Vad vore en bra camping om sommaren om inte minigolfbanorna fanns?

Skånes Djurpark är populär att besöka på sommaren.

En promenad i en nyutslagen bokskog är fantastiskt, här på närbelägna RIngsjöhöjden.

Fin miljö längs vandringsleden Brottets Bana.

Attraktiv med sitt läge vid sjön.

 

Upplev & göra!

Livet med sjö och bad är helt klart sysselsättning nummer ett men det finns också goda möjligheter att hitta områden för promenader. Vi vandrade runt på Ringsjöhöjden vid Orups strövområde 1,5 kilometer från campingen. Där finns också handikappanpassad slinga. Vi kunde heller inte låta bli att slå in på Brottets Bana, en tre kilometer lång promenad i andra ändan av samhället, vacker natur i historisk miljö. Det finns parkering.
Bosjökloster ligger bara sju kilometer bort och är ett av de kända Skåneslotten. Fin trädgård och café och restaurang.
En annan typisk sak för Skåne är gästgiverierna. Mitt i Höör har du anrika Höörs Gästgiveri med fin restaurang och logi. Skånes Djurpark är till ytan den största för nordiska djur. Här finns också en rad andra aktiviteter för hela familjen och vad sägs om att träffa fåret Shaun? Tio minuters bilresa från campingen.

Jägersbo Camping

Adress: Fiskaregränd 1, 243 35 Höör
Webb: jagersbocamping.se
Tel: 0413-55 44 90
Öppet: Året runt
Prisbild: 390 kronor/inkl el, 10 kronor per dusch (maj-23).
GPS: 55o54’11,6N 13o33’49,7’’E

Vårt betyg
Service/servicehus 4
Uppställningsplatser 4
Läge 3
Totalt 11

En 2:a anser vi är godkänt och maxpoäng är 15.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.