Härlig sommarställplats

Sunnanå Hamn heter en förträfflig ställplats som välkomnar både husvagnar och husbilar. Hit skall du inte komma för sent på dagen, för då är det sannolikt fullbelagt.

Publicerad2024-02-09

Mellerud ligger vid E45:an mitt emellan Åmål och Trollhättan på Vänerns västra strand.

Samhällets centrum är väl inte den plats som lockar turister men tar du dig ett par kilometer ut till Sunnanå Hamn vid Vänern, ja då blir situationen annorlunda.

Här vid Gästhamnen har en jättebra ställplats anlagts. Ser du dig runt omkring ser du mängder av sommarboende i form av små sjöbodar, det vackra gamla stationshuset och två restauranger. Allt gränsande till ett naturreservat med fina promenadmöjligheter.

I Mellerud finns rikligt med cykelbanor, belagda och upplysta. Från ställplatsen cyklar du till centrum på några minuter.

Det finns olika typer av biljettautomater, här har man lyckats med att installera en som vem som helst begriper. Därtill har den tak.

Övrig service består av toaletter och duschar, handikappanpassad toalett, latrintömning och färskvatten. Källsortering av sopor.
Alla uppställningsplatser har tillgång till el och är utformade så att du parkerar på grus men har en gräsyta för möblerna.

I ena ändan av ställplatsen är den här trevliga restaurangen som öppnar klockan 12 hela sommaren. Bara några steg bort vid gästhamnbryggan ligger ännu en inbjudande restaurang.

Fint placerad betalautomat som också var enkel att förstå.

Plant och utan minsta tvivel om hur du skall parkera välkomnas gästerna vid Sunnanå Hamn.

 

Upplev & göra!

Cyklar du iväg längs Vänern har du Melleruds Golfklubb med restaurang efter en kilometer och efter fyra är du framme vid Vita Sannar, ortens egen Riviera. Härligt långgrunt bad vid sandstrand.

Håverud ligger i kommunen och är Dalslands mest välbesökta turistattraktion. Här vid Dalslands Kanal ser du inte bara den imponerande akvedukten utan även ett litet kanalmuseum.

Sunnanå Hamn
Adress
464 93 Mellerud
Webb mellerud.se
Tel 076-647 41 10
Öppet April–september.
Prisbild 250 kronor inklusive el och dusch.
EL 16A.
GPS 58o42’42.28’’N 12o30’21”E

Vårt betyg
Servicehus/reception 4
Uppställningsplatser 4
Läge 4
Totalt 12

Betygskalan 1 till 5. En 2:a anser vi är godkänt och maxpoäng är 15.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.